Pilote P720U

XL-rondzit en kleedkamer in halfintegraal Pilote P720U

Marije Onderwaater

Hoe creëer je maximale bewegingsvrijheid in een halfintegraalcamper? Nou, bijvoorbeeld door niet voor een vast bed te kiezen. In de Pilote P720U ontstaat daardoor genoeg ruimte voor een XL-rondzit en zelfs een kleedkamer.

Pilote verrast met deze indeling van de P720U, die 7,25 meter lang is en de Fiat Ducato als basisvoertuig heeft. Aan de buitenkant valt al direct op dat deze halfintegraal verschilt van andere modellen. Zo is tussen de passagiersdeur en de opbouwdeur een groot luik te vinden dat een afmeting van 76 x 95 centimeter heeft. Dit luik geeft toegang tot een opbergruimte die ook vanaf binnen bereikbaar is.

Exterieur Pilote P720U
De Pilote P720U op de Caravan Salon
Exterieur Pilote P720U
De Pilote P720U op de Caravan Salon

XL-rondzit met panorama-uitzicht

Bij binnenkomst zie je meteen de bijzondere indeling van de Pilote P720U. Geen dinettebank of face-to-facebanken voorin, maar een XL-rondzit helemaal achterin. Hier is plek voor maar liefst zeven personen. De drie ramen rondom bieden een panorama-uitzicht. De tafel bestaat uit twee delen en is deels inklapbaar.

Elektrisch hefbed

Maar waar is het bed dan? Wel, dat hangt boven de zitgroep. Dit elektrisch hefbed is 2,00 meter lang en 1,60 meter breed. Wanneer het bed niet in gebruik is, ligt het trapje verstopt onder het matras. En staat het bed in de laagste stand? Ook dan kun je nog vanuit je bed naar buiten kijken.

Vier slaapplaatsen

Van de rondzit is nog een tweede tweepersoonsbed te maken. De P720U heeft in totaal dus vier slaapplaatsen en dat is evenveel als het aantal gordelplaatsen. Een zelfde rondzit zien we overigens ook in bijvoorbeeld de Rimor Evo 77 Plus, waarover je via onderstaande button meer leest.

Pilote P720U rondzit
Pilote P720U rondzit
P720U bed
P720U bed

Strakke keuken en flinke badkamer

Tegenover de ingang is de rechte keuken te vinden. Deze heeft een strakke look, met veel opbergruimte onder en boven, een groot werkblad, een 133 liter-koelkast en optioneel zelfs een afzuigkap.

Raumbad en kleedkamer

Achter de cabinestoelen, in het midden van de camper, heeft de Pilote P720U een Raumbad. Deze ruimte is, inclusief de kleedkamer, af te scheiden van de cabine en het leefgedeelte. Dit Raumbad omvat een aparte douchecabine en een flinke badkamer met wastafel, een toilet en volop kastjes voor verzorgingsproducten. De kleedkamer bestaat uit een kledingkast, meerdere lades en een grote spiegel. Ook de ruimte onder de kleedkamer, waar we eerder over schreven, is vanaf deze plek te bereiken.

Pilote P720U keuken
Pilote P720U keuken
P720U badkamer
P720U badkamer
P720U kleedkamer
P720U kleedkamer

Veel opbergruimte

Wie graag wat bagage meeneemt op vakantie kan in de Pilote P720U z’n hart ophalen. De halfintegraal heeft allerlei kastjes en lades. Op de optielijst staat zelfs nog een extra lade waar je volgens Pilote bijvoorbeeld natte laarzen of skischoenen in kan opbergen.

Meer weten over deze halfintegraal? Klik op de button hieronder.

Specificaties Pilote P720U

l x b x h: 7,25 x 2,30 x 2,85 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 2960 kg
Laadvermogen: 540 kg
Plattegrond P720U

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…