Vouwfiets mee naar de camping? Brompton G Line is ‘de meest veelzijdige fiets ter wereld’

Martine van Kuler

Een nieuwe geometrie, 20 inch wielen, brede banden, hydraulische schijfremmen en een Shimano Alfine 8-versnellings. Het zijn slechts een paar kenmerken van de Brompton G Line, de nieuwste vouwfiets van de Britse fabrikant. Brompton zelf noemt de G Line ‘de grootste innovatie van het merk in 50 jaar’. Lees en oordeel zelf.

De allereerste Brompton kwam in 1975 op de markt. Andrew Ritchie ontwikkelde een fiets die je kunt opvouwen. Iets wat vooral mensen die zich in en rondom steden verplaatsten aansprak. Anno 2024 worden vouwfietsen ook gebruikt om minder toegankelijke wegen en paden te verkennen. En juist dat kan heel goed met de Brompton G Line. Daarom is deze vouwfiets het ideale transportmiddel voor kampeerders.

Brompton G Line: vouwfiets voor in en buiten de stad

Het nieuwe paradepaardje van Brompton heeft 20 inch wielen en speciaal voor de Engelse fabrikant gemaakte Schwalbe tubeless-ready banden. Tel daar een volledig nieuw frame, schijfremmen en een Shimano 8-versnellingssysteem bij op en je hebt een fiets die geschikt is voor elk terrein; van bospaden tot heidevelden en van duinen tot kasseien.

De G Line is verkrijgbaar in drie maten (small, medium en large). Ze hebben hetzelfde formaat frame, maar de lengte van de stuurpen verschilt. Natuurlijk is de Brompton G Line ook makkelijk op te vouwen. Sterker nog, in minder dan 20 seconden transformeer je de small in een pakketje van 69 (h) x 73 (l) x 40,2 (b) centimeter. Ook kun je de fiets voor de helft opvouwen. De G Line blijft dan vergrendeld en rolt als een koffer, zodat je je moeiteloos door treinstations en over zebrapaden kunt bewegen.

Brompton G Line
Brompton G Line

Ook elektrische Brompton G Line beschikbaar

Brompton pakt de lancering van de G Line goed aan door ook meteen een elektrische variant op de markt te brengen. Deze heeft een 250-watt achterwielnaafmotor en biedt drie niveaus van ondersteuning. De batterij levert tot 345 Wh aan vermogen. Hiermee kun je afstanden van 30 tot 60 kilometer afleggen voordat je hem moet opladen.

De Brompton G Line is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De vanafprijs is 2.849 euro. De elektrische variant is er vanaf 3.999 euro. Klik voor meer info op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!