Kamperen in de herfstvakantie? 5 handige tips

Martine van Kuler

Genieten van prachtige najaarskleuren, heerlijk uitwaaien en daarna gezellig een spelletje doen. Lijkt dit je wat? Ga dan lekker kamperen in de herfstvakantie. Met deze tips maak je het jezelf zo aangenaam mogelijk.

1. Kies een camping met binnenzwembad en overdekte speeltuin

We gaan ervanuit dat je met (klein)kinderen gaat kamperen (want waarom zou je anders in de schoolvakantie gaan?). Omdat het weer in het najaar heel goed, maar ook bar slecht kan zijn, raden we je aan het zekere voor het onzekere te nemen. Kies dus een camping waar je kroost zich ook bij regen kan vermaken. Er zijn veel campings met een binnenzwembad en/of een overdekte speeltuin. Campings als Beerze Bulten, De kleine wolf en De Leistert zijn wat dat betreft ware kinderparadijzen.

2. Kamperen in het bos

In de herfst is het nergens zo mooi als in het bos. Ben jij dol op lekkere wandelingen, kun je genieten van de aanblik van mooie herfstkleuren en mag je graag kastanjes zoeken? Kies dan voor een camping in het bos. Inspiratie nodig? In dit artikel tippen we vijf bosrijke campings.

3. Gun jezelf de luxe van privé sanitair

Je warme bed uit voor een bezoek aan het sanitairgebouw is hartje zomer toch net wat minder erg, dan als het buiten koud is of regent. Gun jezelf een beetje luxe als je gaat kamperen in de herfstvakantie en boek een kampeerplaats met privé sanitair. Het bespaart je ook nog eens gesleep met je handdoek en toiletspullen. Tegenwoordig bieden veel campings privé sanitair aan, waaronder de voor kinderen leuke campings De Paal, De Achterste Hoef en De Jagerstee.

Een plek mét privé sanitair.
Een plek mét privé sanitair.

4. Zorg voor goede uitrusting

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding, schreven we eerder deze week. En dat klopt helemaal! De herfst is een heerlijk seizoen waarin je fijne wandelingen kunt maken. Alleen moet je dan wél de juiste uitrusting hebben. Dit geldt overigens niet alleen voor kleding. Ook over je kampeeruitrusting moet je even nadenken. Zorg bijvoorbeeld voor een warme slaapzak, campingkacheltje of lekkere sloffen.

5. Zoek de zon op

Ben je een echte mooi-weer-kampeerder, maar wil je toch graag kamperen in de herfstvakantie? Dan zit er eigenlijk maar één ding op: pak je spullen en rij naar het zonnige zuiden. Want hoewel het in Nederland nog heerlijk weer kan zijn in de herfstvakantie, zal het toch niet warmer worden dan twintig graden. Dus als je een weekje in je zwembroek of bikini wilt rondlopen, zul je toch echt een buitenlandse bestemming moeten zoeken. Inspiratie nodig voor een camping? Lees dan de reviews die we schreven eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!