Wat neem je mee op de actieve kampeervakantie?

Jos Mark

Wanneer je kiest voor een actieve kampeervakantie dan heb je specifieke kleding en schoenen nodig bij bepaalde activiteiten. Het ligt natuurlijk aan welke activiteiten, maar basisbenodigdheden zijn altijd makkelijk. Het kampeermiddel en de luchtbedden zul je niet snel vergeten. Maar voor het uitoefenen van verschillende sportieve activiteiten is het meenemen van bepaalde kleding en schoenen wel belangrijk. Dus wat moet je echt niet vergeten?

Ondergoed is wel belangrijk

Tijdens de actieve kampeervakantie is goed ondergoed belangrijk. Voor de vrouw zal dat betekenen, een goede sportbeha. En voor iedereen die meegaat, niet schurende en comfortabele onderbroeken en goede sokken die je voeten droog houden. Een sportbeha zorgt voor het opvangen van schokken tijdens het bewegen. Dus wanneer je gaat bergbeklimmen of hardlopen, dan is goede ondersteuning een must. Bij sportbh.nl weten ze precies wat je nodig hebt mocht je er zelf niet uitkomen. Weet je niet precies wat je tijdens je vakantie gaat doen? Zorg er dan voor dat je een sportbeha bij je hebt. Een die geschikt is voor sporten met een hoge impact en dus voorzien is van een hoog compressiegehalte. Bij hardlopen zijn de bewegingen bijvoorbeeld groter dan wanneer je gaat wandelen, maar bij alle soorten activiteiten is een goede sportbeha zeker aan te raden.

Lekker zittende bovenkleding

Bij een trail run kun je kiezen voor een shirt met korte mouwen en een korte broek zodat je makkelijk je warmte kwijt kunt. Aansluitende sportkleding is belangrijk bij deze manier van sporten. Wapperende kleding houd je tegen in je bewegingen.  Kleding voor trailrunning of hardlopen moet goed absorberend zijn. Eventueel in felle kleuren om jezelf goed zichtbaar te maken. Omdat de kleding veelal wat aan de dunne kant is, is het makkelijk te wassen en droogt het snel. Je kunt ervoor kiezen om de spullen voor de trailrun in een dames sporttas te doen. Zodat je alles bij elkaar hebt voor wanneer je ze nodig hebt en kun je alles snel en makkelijk vinden.

Goede schoenen, daar loop je zo mee weg

Wanneer je gaat wandelen tijdens je vakantie, lange afstanden of gewoon even ’s avonds een rondje, zijn goede stevige wandelschoenen belangrijk. Ze zorgen voor grip zodat je minder snel uitglijdt over bijvoorbeeld rotsen of blubberige paden. Tegelijkertijd ondersteunen ze je voeten. Je kunt kiezen voor hoge of lage modellen, net wat je prettig vindt. Een laag model is misschien niet handig wanneer je snel zwikt in je enkels. Een hoger model is vaak wat stugger in het afrollen van de voet. Koop je voor je vakantie speciaal nieuwe wandelschoenen, loop deze dan thuis al uit. Zo voorkom je blaren en de kans dat je uiteindelijk niet mee kan doen met de geplande uitjes.

Iedereen doet mee op zijn manier

Over het algemeen kun je zeggen dat wanneer je een actieve vakantie gaat houden, je geen essentiële dingen moet vergeten. Goede schoenen, prettig ondergoed, fijne sokken en goed absorberende bovenkleding. En ben je een frequent sporter in bepaalde takken van sport, dan kies je er natuurlijk voor om de juiste kleding, die je al in je bezit hebt, mee te nemen. Ga je mee op een actieve vakantie met vrienden of familie en ben je zelf niet een echte sportbeoefenaar? Neem dan in ieder geval een paar stevige schoenen mee om te wandelen en luchtige kleding om eventueel wat intensiever mee te sporten. En blijkt die actieve kampeervakantie niet helemaal jouw ding te zijn, dan zorg je toch gewoon voor het eten?

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.