3 leuke herfstuitjes in Nederland

Martine van Kuler

Het is herfst en daarmee ook kouder en vroeger donker. De verleiding om onder een dekentje op de bank te netflixen is natuurlijk groot. Toch is dat zonde, want ook in dit jaargetijde zijn er genoeg leuke dingen te doen. Deze drie herfstuitjes kunnen wij van harte aanbevelen. Dus warme jas aan en gáán!

1. Oesters plukken

Als de R in de maand is kun je oesters rapen, ook wel plukken genoemd. Misschien vind je die slijmerige schelpdieren niet te eten, maar dan nog is het een leuk herfstuitje. Vooral in de provincie Zeeland zijn veel plekken waar je oesters mag plukken. Yerseke staat zelfs bekend als ‘oesterhoofdstad’. Er zijn wel wat regels waar je je aan moet houden. Zo mag je niet meer dan tien kilo rapen, zijn de oesters puur voor eigen consumptie, is het slik verboden terrein en mag je planten of wier niet beschadigen. Lijkt ons logisch. Dus pak een emmer, trek rubberlaarzen en stevige handschoenen aan en ga eropuit.

2. Bezoek een pompoenboerderij

Pompoenen horen echt bij de herfst. Heerlijk om te eten en hartstikke gezellig als decoratie in je huis, tuin of caravan. Je kunt ze natuurlijk halen in de supermarkt, maar een leuk herfstuitje is een bezoek aan een pompoenboerderij. Linda.nl zet er in dit artikel een aantal op een rijtje, maar ook via Google vind je ze. Op veel pompoenboerderijen kun je in de herfstvakantie en weekenden knutselen met pompoenen. En dat is dan weer leuk met Halloween in aantocht.

paddestoel
paddestoel

3. Maak een herfstwandeling in Lage Vuursche

Een wandeling maken klinkt niet echt als een origineel herfstuitje, maar de ene wandeling is de andere niet. Onze tip: ga wandelen rond Lage Vuursche. Dit authentieke dorpje in het midden van Nederland is omgeven door bos. Goed voor uren wandelplezier dus. Via onderstaande button vind je verschillende wandelroutes. Lage Vuursche staat ook bekend om zijn pannenkoekenrestaurants, wat nóg een goede reden is om er naartoe te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!