AirBeam Modular Windbreak van Vango beschermt tegen wind én glurende buren

Martine van Kuler

Zeker als je in dit jaargetijde kampeert, kan een zacht briesje onaangenaam aanvoelen. Een windscherm biedt uitkomst. Vango heeft een mooi exemplaar. Het AirBeam Modular Windbreak is opblaasbaar, dus geen gestuntel met stokken. Bovendien is het windscherm modulair, dus je kunt het vormen zoals je wilt.

Het Schotse Vango bestaat sinds 1966 en maakt tenten en uitrusting voor zowel mensen die comfortabel willen kamperen, als voor avonturiers die juist licht en basic willen reizen. In 2011 introduceerde het bedrijf zijn eerste tent met AirBeam-technologie, waarin het de stokken had vervangen door opblaasbare buizen. Inmiddels heeft het twintig AirBeam-tenten in het assortiment en dus ook een modulair windscherm.

AirBeam Modular Windbreak van Vango

Het opblaasbare windscherm van Vango bestaat uit verschillende panelen, die je eenvoudig aan elkaar vastzet. Een paneel is anderhalve meter lang en 1,25 meter hoog. Doordat het windscherm modulair is, kun je het op veel verschillende manieren neerzetten. Van een lange rechte lijn tot een halve cirkel. Dat neerzetten gaat trouwens razendsnel. In slechts een paar minuten staat het scherm stevig overeind.

Door de ramen aan de bovenkant biedt het AirBeam Modular Windscherm effectieve bescherming zonder het zicht te belemmeren. Tegelijkertijd creëer je een zekere mate van privacy, wat fijn is als je onverhoopt nieuwsgierige campingburen hebt.

AirBeam Modular Windbreak
Het optionele hek. Handig als je je kampeerplek wilt afbakenen.
AirBeam Modular Windbreak
Het optionele hek. Handig als je je kampeerplek wilt afbakenen.

Opblaasbaar hek

Er is ook een AirBeam Modular Windbreak Gate verkrijgbaar. Dit hek, dat in enkele seconden is opgeblazen, is perfect als je met het windscherm een deel van je kampeerplaats wilt afbakenen, bijvoorbeeld als je huisdieren en kleine kinderen meeneemt naar de camping.

Het opblaasbare windscherm van Vango is te koop bij verschillende kampeerzaken en natuurlijk online. Bij Berger is het momenteel in de aanbieding. Een windscherm met drie panelen kost 349 euro. Voor een los paneel betaal je 139 euro en het windschermhek kost 130 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!