Camping Village Glamping Torre del Porticciolo

Droom weg naar deze campings op Sardinië

Martine van Kuler

Nu de dagen korter worden en de winterjassen weer uit de kast zijn gehaald, gaan veel mensen nadenken over hun volgende vakantiebestemming. Hunker jij naar zon, warmte en een helderblauwe zee? Dan is Sardinië the place to be. Gelukkig kun je uitstekend kamperen op het Italiaanse eiland. Bekijk deze vijf campings op Sardinië eens.

Camping Village Glamping Torre del Porticciolo in Alghero

In het Porto Conte Natural Park op Sardinië ligt Camping Village Glamping Torre del Porticciolo, de grootste camping van het Italiaanse eiland (foto boven dit artikel). De zee en het strand bieden veel vertier, en ook op de camping is er van alles te doen. Torre del Porticciolo heeft zwembaden, speeltuinen, tennisbanen en kinderanimatie. Tenten krijgen een plekje op het centrale deel van het park, voor caravans en campers zijn aparte plaatsen gereserveerd. Het sanitair is sinds kort volledig gerenoveerd. Het stadje Alghero is een echte aanrader.
Website Camping Village Glamping Torre del Porticciolo

Camping Village Ultima Spiaggia in Bari Sardo

Deze camping aan de oostkust van het eiland ligt direct aan een bewaakt kiezelstrand. In de nabije omgeving zijn ook veel prachtige zandstranden te vinden. Waterratten die niet van zout water houden, komen aan hun trekken in een van de vier (!) zwembaden, waarvan één peuterbad, op de camping. De baden zijn met elkaar verbonden door rotsen, watervallen en palmbomen. Animatie is er in overvloed, zowel voor volwassenen, tieners en jonge kinderen. Op de camping zijn ook huuraccommodaties te vinden, maar deze liggen gescheiden van de toeristische plaatsen.
Website Camping Village Ultima Spiaggia

Camping Village Ultima Spiaggia in Bari Sardo
Camping Village Ultima Spiaggia in Bari Sardo

Villaggio Camping Capo Ferrato in Muravera

Deze camping aan de Costa Rei, de zuidoostkust van Sardinië, heeft alles voor een heerlijke vakantie. Capo Ferrato is gelegen aan een prachtig zandstrand in een interessante omgeving vol geologische vondsten. De camping heeft geen zwembad, maar wel een sportveld, animatie, schoon sanitair en een restaurant waar je kunt genieten van streekproducten en bijpassende wijnen. Befaamd zijn de Sardijnse feesten die de camping organiseert.
Website Villaggio Camping Capo Ferrato

Camping Village Baia Blu La Tortuga in Aglientu

Zwemmen, duiken, kiten, windsurfen. Zijn dit activiteiten die jij op vakantie wilt doen? Dan ben je bij deze camping aan de noordkust van Sardinië aan het juiste adres. Baia Blu La Tortuga ligt direct aan een bewaakt zandstrand. Op de camping zelf ligt een zwembadencomplex met een waterspeeltuin, dus vergeet je zwembroek niet in te pakken. Op de camping kampeer je onder de pijnbomen of tussen de oleanders. Vervelen is er niet bij, daar zorgt het animatieteam wel voor.
Website Camping Village Baia Blu La Tortuga

strand bij Camping Village Baia Blu La Tortuga
strand bij Camping Village Baia Blu La Tortuga

Camping Village Laguna Blu in Fertilia

Deze camping aan de populaire Riviera del Corallois aan de noordwestkust biedt dankzij de pijn- en eucalyptusbomen voldoende schaduw. Even de weg oversteken en je staat op een langgerekt zandstrand. Het levendige Alghero ligt slechts een paar kilometer verderop. Ook een aanrader zijn de druipsteengrotten van Neptunes. Je vindt ze op twintig minuten rijden van de camping. Geen zin om eropuit te gaan? Vermaak je dan in het waterpark, compleet met lagunes, glijbanen, jacuzzi’s en een waterspeeltuin.
Website Camping Village Laguna Blu

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!