R4 Carapate Aventure
Screenshot

Autofabrikant Renault treedt buiten de gebaande paden met minicaravan R4 Carapate

Martine van Kuler

De Franse autofabrikant Renault presenteerde eerder deze maand de Renault 4 E-Tech, een volledig elektrische variant van het ooit zo populaire model. Volgend jaar brengt Renault de minicaravan op de markt die qua design perfect bij de auto past: de R4 Carapate.

Als eerbetoon aan de nieuwe auto vroeg Renault vier creatieve start-ups een product te ontwikkelen dat past bij de R4 én de ambitie van de fabrikant op het gebied van slimme mobiliteit. Een van deze ‘4 mouvements’ is de minicaravan R4 Carapate.

R4 Carapate
R4 Carapate

R4 Carapate is minicaravan in retrolook

De nieuwe minicaravan is van de hand van Carapate Aventure, een start-up uit de Franse Nantes die in 2019 is opgericht om de in de Verenigde Staten uitgevonden ’teardrop’ nieuw leven in te blazen. Met de R4 lijkt dat meer dan gelukt.

Echte foto’s ontbreken nog, dus we moeten het doen met de video van de ontwerpers (deze vind je onder dit artikel. Hierin is in ieder geval te zien dat de minicaravan door de nieuwe Renault 4 E-Tech te trekken is. De caravan weegt 560 kilo en is 3,85 meter lang en 1,92 meter breed. Wat vooral opvalt is dat de R4 Carapate qua kleur en uitstraling perfect bij de trekauto past. Zo is de caravan voorzien van de kenmerkende achterlichten, de blauwe kleur en het logo van de auto.

Vrijwel de hele zijkant van de minicaravan is open te klappen, waardoor je een echt buitengevoel kunt creëren. En door het grote dankraam is het vast heerlijk sterren kijken. Verder is er een slaapgedeelte dat je kunt ombouwen tot een zitbank (of andersom natuurlijk), een kleine kast en een buitenkeuken.

Meer informatie wisten we nog niet boven water te krijgen, maar zodra er meer bekend is over de R4 Carapate lees je dat natuurlijk. In ieder geval is hij vanaf volgend jaar beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!