3 tips om een kinderfeestje organiseren op de camping

Jos Mark

Wat is er nu leuker dan een kinderfeestje op de camping? Vooral wanneer jullie ieder jaar met het hele gezin op een camping in de buurt staan, is het superleuk om een keer op een andere locatie een kinderfeestje te houden, in plaats van standaard bij je thuis in de tuin. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je wel wat tips en ideeën kunt gebruiken, hebben wij een aantal leuke ideeën voor je.

Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een spelletjesmiddag te houden in het bos of gewoon lekker te gaan zwemmen als het weer het toelaat? Omdat er zo ontzettend veel keuze is, kun je ook online verschillende tips vinden voor een kinderfeestje organiseren. Het voordeel van online zoeken is dat je keuze natuurlijk enorm is, alleen kan het dan wel zijn dat kiezen lastiger wordt. Kijk daarom naar een website met zoekfilters, zodat je gemakkelijk een selectie kunt maken van kinderfeestjes die binnen je budget passen en ook voldoen aan de andere wensen. Maar eerst is het tijd om wat ideeën te delen.

Kies voor een thema dat past bij de camping

Een thema geeft een kinderfeestje direct een extra feestelijke sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een avontuurlijk thema, zoals “Ontdekkingsreizigers van de natuur” of “Piraten op de camping”. Hierbij kun je denken aan leuke spelactiviteiten, zoals schatzoeken in het bos, natuurwandelingen en het bouwen van hutten. Door het thema goed door te voeren in de uitnodigingen, versiering en activiteiten, creëer je een echt magische beleving voor de jarige job en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Hoe leuk is het om een speurtocht te organiseren, waarbij er gezocht moet worden naar een schat?

Organiseer een spelletjes middag

Op een camping is er vaak genoeg ruimte om leuke spelletjes en andere activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan een speurtocht door het bos, een knutselhoek waar de kinderen hun eigen souvenirs kunnen maken of een sportdag met diverse teamsporten. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de faciliteiten op de camping, zoals het zwembad of de speeltuin. Zorg ervoor dat er voor elk kind iets te doen is en hou rekening met verschillende leeftijden, zodat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Vooral wanneer ze nog wat jonger zijn en een korte spanningsboog hebben, is het wel belangrijk om ze continu te blijven vermaken.

Vergeet het eten en drinken niet

Een kinderfeestje is natuurlijk niet compleet zonder wat lekkers te eten en te drinken. Op de camping kun je kiezen voor makkelijke, maar smaakvolle gerechten die passen bij het buitenleven. Denk aan een gezellige picknick met wraps, fruitspiesjes en zelfgemaakte limonade. Ook kun je een barbecue organiseren waarbij de kinderen hun eigen spiesjes kunnen samenstellen. Zorg ervoor dat er voldoende variatie is en dat er ook opties zijn voor kinderen met speciale dieetwensen. Vergeet vooral de verjaardagstaart niet, dit is natuurlijk hét hoogtepunt van het feestje! Om het vervolgens helemaal feestelijk af te sluiten, is het ook leuk om ieder kind een bedankje te geven aan het eind van de dag.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.