paddestoel

3x wandelgidsen: genieten van de herfst

Martine van Kuler

Rode vliegenzwammen, krakende bladeren, elfenbankjes op boomstronken en talloze (tamme) kastanjes. De herfst is de uitgelezen periode om een flinke (bos)wandeling te maken. Wil jij ook genieten van de geuren en kleuren van de herfst, maar weet je niet waar? Deze wandelgidsen staan vol heerlijke tips.

ANWB Wandelgids Herfst & winter

Avontuurlijk struinen door geurende herfstbossen, wandelen door het verstilde winterlandschap en warme chocomel na afloop. In deze wandelgids van de ANWB lees je waar je dat kunt doen. Bij elk van de 28 wandelroutes (ze variëren in lengte van 6 tot 16 kilometer) staat op welk moment de natuur op zijn mooist is én waar in de buurt je die warme choco kunt drinken. De ANWB Wandelgids Herfst & winter is een hybride gids, dat wil zeggen dat de traditionele gedrukte gids is verrijkt met digitale informatie in de vorm van QR-codes. Deze maken de wandelingen via de smartphone onderweg compleet. De gids kost 9,95 euro en is verkrijgbaar bij onder meer bol.com.

Roots wandelgids 1 - De mooiste boswandelingen van Nederland

Wandelmagazine Roots heeft verschillende wandelgidsen uitgebracht. In ‘De mooiste boswandelingen van Nederland’ staan zeventien natuurroutes, van het stille Drents-Friese Wold tot het ruige Planken Wambuis en van de onbekende Stippelberg tot het heuvelachtige Vijlenerbos. De gids leert je ook bomen herkennen aan de hand van hun bladeren, onthult wat de meest voorkomende bosvogels zijn en neemt je mee in de wereld van de paddenstoelen en andere bosbewoners. De gids te onder meer te koop bij bol.com voor 17,99 euro.

Anwb wandelgids
Anwb wandelgids
roots wandelgids
roots wandelgids
wandellust wandelgids
wandellust wandelgids

Wandellust

Lifestyleblogger en structuurjunkie Cynthia Schultz weet uit ervaring dat wandelen goed is voor zowel je lijf als je brein. In ‘Wandellust’ deelt ze haar favoriete wandelplekken in Nederland. Het zijn geen uitgestippelde routes, maar er staan wel prachtige foto’s in en uitleg over de plekken, zodat je er lekker zelf kunt rondbanjeren. Cynthia tipt ook lekkere eet- en drinkadresjes en geeft andere handige informatie. Wandellust kost 24,99 euro en is verkrijgbaar bij onder meer bol.com.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!