5 x winterkamperen in Nederland met een extraatje

Luc Schaepkens

Dit jaar even geen Oostenrijkse piste. Winterkamperen in Nederland, kan dat? Jazeker! Wat dacht je van een eigen hottub. Of vlakbij de piste? Winterkamperen met een extraatje.

Winterkamperen in Nederland met een extraatje: verras jezelf

Met een goed geïsoleerde camper of caravan met verwarming en wintertent is winterkamperen prima te doen. Koud hoef je het zeker niet te krijgen. In Nederland zijn zo’n tweehonderd campings gewoon open in de koudste maanden van het jaar. Alleen de sneeuw moet je waarschijnlijk missen in ons land. Alhoewel… We zochten plekken waar je kunt winterkamperen in Nederland met een extraatje. Wellness, een hottub, toch die skipiste (als het weer mag na de lockdown) en meer. Verras jezelf.

 

  1. Camperplaats met hottub | We schreven er in 2017 al over: Camperplaats Vechtdal aan de rand van Nieuwleusen. De eerste camperplaats met wellness. De camperplaats heeft twaalf ruime plaatsen van 80 vierkante meter. Vier plaatsen hebben een hottub meteen naast de camper (foto boven artikel). Wat je noemt winterkamperen met een extraatje. De hottubs worden gestookt met een houtkachel. En ja, die mag je zelf stoken. Zo doe je ’s avonds naast de camper nieuwe energie op in je eigen warme hottub. Misschien wel onder het genot van een wijntje. Gewoon als het vriest. Ook dat is winterkamperen in Nederland. Naar de site van camperplaats Vechtdal.
  2. Camperplaats met skipiste | Kan je de skipiste niet missen? Dan kun je (althans ná de huidige lockdown) in ons land terecht bij Snowworld. Op vijf verschillende plaatsen kun je de ski’s onderbinden en de berg afglijden. Neem Snowworld in het Limburgse Landgraaf. Vijf pistes met de langste indoorpiste van de Benelux, een heuse stoeltjeslift, vier restaurants, een hotel en een klimpark. En laat Camperplaats Landgraaf nu vlakbij liggen. Met 28 plaatsen en alle voorzieningen. Via de Euregioweg doe je er vijf minuten over om bij Snowworld te komen. Ook in de buurt en zeker de moeite waard: Mondo Verde. Een dierenpark, wereldtuinen, attracties en meer.
  3. Wintercamping met sauna en spa | Charmecamping en eetcafé de Kleine Abtshoeve ligt bij Oosterhout, in de buurt van Breda. De combinatie met een eetcafé is al goed voor een extra beleving natuurlijk. Maar er is meer. Zoals sanitair met vloerverwarming en een verwarmde afwasplek. De actieve kampeerder kan zwemmen, schaatsen, mountainbike-tracks volgen en golfen op een prachtige golfbaan. Op loopafstand van de camping (150 meter) kun je genieten van een dagje wellness. Het motto: ‘niets lekkerder dan een dagje sauna in de winter’. In de buurt van de camping ligt ook Nationaal Park De Biesbosch. Hier is veel water en als het weer eens vriest, kun je hier schitterend schaatsen. Naar de site van wintercamping de Kleine Abtshoeve.
  4. Natuurkampeerterrein met rust en bosgeluiden | Even helemaal tot rust komen? Ook dat kan tijdens het winterkamperen in Nederland. Bijvoorbeeld op Natuurkampeerterrein Borger, ver weg van de bewoonde wereld. Hier geniet je van rust en bosgeluiden. ’s nachts is het hier nog echt donker. Er is een centrale vuurplaats. Hier mag je vuur maken, wat zeker als het vriest, een aangenaam en verwarmend tijdverdrijf is. Het benodigde stookhout is gratis beschikbaar. Er is een verwarmd toiletgebouw. Binnen een kwartier loop je naar het boomkroonpad. Online reserveren is momenteel verplicht.
  5. Winterkamperen in Nederland aan zee | Winterkamperen in Nederland aan zee | Ook in de winter is het heerlijk om uit te waaien tijdens een strandwandeling of om een fietstocht door de duinen te maken. Camping de Duinpan in Noordwijk is in de winter geopend. Het toiletgebouw is verwarmd. De broodjesservice en fietsverhuur werken gewoon door. Een aantal winterse activiteiten gaan dit jaar niet door vanwege corona. Maar het bijzondere landschap – niet alleen strand en duinen, maar ook bossen – ligt op je te wachten. Zo kun je bijvoorbeeld ook te paard de omgeving verkennen. Winterkamperen in Nederland aan de zee, heerlijk toch? Naar de site van camping de Duinpan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur