Martine van der Klauw
(Eind)redacteurHet zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!
Het nieuws volgen, museumkaartjes kopen, een film kijken of tips voor uitstapjes in de omgeving zoeken. Ook op vakantie is internet voor veel mensen onmisbaar. Ben jij op zoek naar een betrouwbare en betaalbare internetoplossing voor in je camper of caravan? Misschien is de krachtige internetrouter Campernet 2.0 Pro dan wat voor jou.
Campernet 2.0 Pro is ontwikkeld door het Duitse Antretter & Huber, een bedrijf dat ruim twintig jaar ervaring heeft in het ontwikkelen van antennes voor de autoindustrie. Jos ontdekte Campernet twee jaar geleden al en inmiddels is er een vernieuwde versie, de 2.0.
De installatie van de internetrouter is volgens het Duitse bedrijf kinderlijk eenvoudig. De router is voorzien voor van zes antenneaansluitingen. allemaal hebben ze hun eigen kleur, zodat je makkelijk de juiste kabel aansluit. Op de ander zijde zijn de UTP-ingangen gemaakt, waarmee je voor een bekabelde LAN- én een draadloze WLAN-aansluiting kunt maken.
Om het kiezen van het juiste mobiele telefoontarief makkelijker te maken, is de Campernet uitgerust met twee simkaartsloten. Hierdoor schakel je eenvoudig tussen twee aanbieders, bijvoorbeeld je Nederlandse provider en een uit het land waarin je je bevindt.
Campernet 2.0 Pro wordt geleverd met een 4×4 MiMo-antenne. Hierin bevinden zich zowel de 4 en 5G antennes als 2 wifi-antennes.
Het aansluiten van dit alles is inderdaad eenvoudig, zoals Jos in bovenstaande video ook laat zien. Eenmaal aangesloten maak je verbinding met de beschikbare Campernet wifi, start je de webapp via de browser en kun je inloggen met het wachtwoord dat op de router staat afgedrukt.
In de app zie je wat de status is van de router (verbonden of niet) en welke verbinding de router gebruikt, bijvoorbeeld wifi, simkaart 1 of simkaart 2. Ook kun je een schakelaar aanzetten waarbij de router automatisch de beste verbinding kiest.
De router kost 999 euro en dat is gemiddeld. Met die kleine mille ben je er nog niet, want er komt nog een antenne à 269 euro bij. Toch is dit bij elkaar opgeteld nog ruim onder de prijs van een automatische schotel. Er is ook een 4G-uitvoering beschikbaar. Deze Campernet 2.0 EVO inclusief antenne ongeveer 800 euro. Om even terug te komen op de kop boven dit artikel: Is Campernet 2.0 Pro de beste router voor internet onderweg? De conclusie van Jos: “Het is een prima bruikbare internet-voor-onderweg-oplossing die eenvoudig in gebruik is. Daarom is deze router voor internet in de caravan of camper op dit moment denk ik het beste product dat er te koop is.”
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!