Glerups sloffen: zowel thuis als op de camping warme voeten

Martine van Kuler

Glinsterende ijspegels, voetstappen in de krakende sneeuw en misschien zelfs wel direct voor je camper of caravan op de lange latten stappen. Winterkamperen is iets magisch. Zorg alleen wel voor de juiste uitrusting: een wintervast kampeermiddel, warme kleding én wollen Glerups sloffen.

We horen je denken: Sloffen? Op de camping? En waarom dan die van Glerups? Na het lezen van dit artikel begrijp je waarom Marije en Martine van de Campingtrend-redactie fan zijn van deze warme Deense pantoffels.

Warme voeten op de camping

Wij houden van de winter en kunnen prima tegen lage temperaturen. Alleen onze voeten vinden die kou minder fijn. Zeker op de camping hebben we soms moeite ze warm te krijgen, ook wanneer de temperatuur in de meivakantie of herfstvakantie nog flink kan dalen. Dikke sokken helpen iets, maar de grond in de voortent is vaak koud en vochtig. Daarom gingen we op zoek naar warme sloffen met een zool die tegen een stootje kan. We vonden ze bij Binorm Gezondheidsspeciaalzaak.

Glerups pantoffels
Glerups pantoffels zijn gemaakt van merinowol.
Glerups pantoffels
Glerups pantoffels zijn gemaakt van merinowol.
Glerups blote voeten
Ook met blote voeten lekker warm.
Glerups blote voeten
Ook met blote voeten lekker warm.

Wollen Glerups sloffen uit Denemarken

‘Ik vind ze niet per se sexy, maar wat zitten ze heerlijk’, appte Marije me toen ze de Glerups voor het eerst droeg. Eerlijk is eerlijk, we zijn niet op het uiterlijk van de Deense pantoffels gevallen. Maar inmiddels zijn we op een leeftijd gekomen dat we comfort verkiezen boven een hippe look. En comfortabel zijn de Glerups zeker.

Nanny Glerup ontwierp in 1993 het eerste paar. Van de wol van haar eigen schapen maakte ze vilten laarsjes. Het bleek een succes en op haar boerderij in Noord-Jutland startte ze vervolgens haar eigen bedrijf.

Glerups sloffen
De profielzool voorkomt uitglijders.
Glerups sloffen
De profielzool voorkomt uitglijders.

Glerups sloffen met rubberen zool

De pantoffels zijn tegenwoordig verkrijgbaar als laars, schoen en slipper. De eerste houdt ook je enkels warm, de tweede is iets lager en de slipper is een soort instapper die je makkelijk aanschiet. Voor de zool kun je kiezen uit natuurrubber of leer. Gebruik je ze op de camping of loop je er thuis soms mee buiten, dan is de rubberen variant aan te raden. Een speciaal reliëf zorgt bovendien voor grip.

Welk model je ook kiest, warme voeten zijn gegarandeerd. Zelfs wanneer je er geen sokken in draagt. Dit komt doordat de Glerups zijn gemaakt van vilt dat bestaat uit een wolmix van Gotland en Merino schapen. Merinowol heeft een warmte en vochtregulerend vermogen. Dat betekent dat je in de Glerups warme én droge voeten hebt. Dus zelfs als je ze na een dag dragen uittrekt, heb je geen last van de penetrante zweetvoetengeur.

Glerups
Wie geef jij deze winter warme voeten?
Glerups
Wie geef jij deze winter warme voeten?

Decembercadeau voor koukleumen en winterkampeerders

Inmiddels hebben Marije en ik de Glerups sloffen zo’n twee weken in bezit en we zijn fan. Winterkamperen hebben we nog niet gedaan, maar tijdens een borrelavondje buiten op de veranda hielden ze mijn voeten heerlijk warm. Ik draag ze ook als ik de kliko aan de weg zet en Marije houdt ze gewoon aan als ze een pakketje ophaalt bij de buren. We durven de sloffen dus van harte aan te bevelen, ook aan winterkampeerders.

De Glerups zijn er in verschillende kleuren. De prijzen lopen uiteen van 75 tot 100 euro. Niet goedkoop, maar wat ons betreft zijn ze iedere euro waard. Dus zet ze op je eigen verlanglijst of geef ze een koukleum of winterkampeerder cadeau met sinterklaas of kerst. Meer weten of bestellen? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!