GOK Caramatic SafeDrive: gasdrukregelsysteem met ingebouwde crashsensor

Martine van Kuler

Een gasdrukregelsysteem zelf installeren? Met het GOK Caramatic SafeDrive-systeem met ingebouwde crashsensor is het een fluitje van een cent. De fabrikant presenteert het eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf aan het grote publiek.

GOK introduceerde de Caramatic SafeDrive-serie in het voorjaar. Kenners waren meteen enthousiast, want met het nieuwe gasdrukregelsysteem liet de specialist voor fittingen en regelaars uit het Duitse Neder-Franken zien dat de installatie van de gasvoorziening in vrijetijdsvoertuigen ook eenvoudig kan zijn.

Gasdrukregelsysteem met ingebouwde crashsensor

In tegenstelling tot conventionele systemen heeft het nieuwe Caramatic gasdrukregelsysteem geen aparte crashsensor. Omdat het systeem direct op de gasfles is geplaatst, zijn ook de voorheen verplichte gasfilters en overstroombeveiligingen niet meer nodig. Dit bespaart niet alleen kosten, maar ook gewicht en ruimte in de gasflesbehuizing. De crashsensor bevindt zich in de regelaar, die rechtstreeks op de gasfles is aangesloten. Op deze manier kan het systeem ook tijdens het rijden actief blijven.

Er zijn twee modellen verkrijgbaar, voor één- en tweecilindersystemen. De GOK Caramatic Safedrive kost 169 euro, de Safedrive Plus (voor twee gasflessen) kost 299 euro. Ze zijn verkrijgbaar bij kampeerzaken.

GOK

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!