Kringloopwinkel

Kampeerrondje door de kringloopwinkel: ruim 41 kooptips

Marije Onderwaater

Een fijn boek voor bij het zwembad, echte glazen voor een koud drankje, flippers of een zonnehoed; bij de kringloopwinkel vind je het allemaal. Ga je kamperen? Breng dan vooraf zeker even een bezoekje aan de kringloop, want wie weet scoor je er iets leuks.

Een bezoek aan de kringloopwinkel is elke keer anders. De kringloopwinkel bij mij in de buurt had weer een indrukwekkende collectie boeken. Tussen de andere spullen vond ik dit keer weinig echte pareltjes. De artikelen dienen dan ook als inspiratie, want elke kringloop heeft natuurlijk zijn eigen collectie en prijzen.

Boeken en tijdschriften

Boeken

De Campingtrend-redactie leest elke dag en op vakantie nog een beetje meer. Of je nu een fervent lezer bent of meer een vakantielezer; bij de kringloopwinkel vind je altijd iets van je gading. Er is voor ieder wat wils, van thrillers tot literatuur en alles daar tussenin. In de boekenkast stonden dit keer heel veel fijne titels waaronder Het buitenhuis van Katie Fforde voor 5,60 euro (in de winkel nog voor 12,68 euro), De verzamelaars van David Baldacci en Zwarte schuur van Oek de Jong. Thrillerliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan onder meer Nicci French en Karen Slaughter. En voor de romantische ziel zijn er de boekjes uit de Bouqet-reeks. Ook is er altijd een kast met reisgidsen, wellicht staat er een leuk boekje over jouw vakantiebestemming.

Tijdschriften

Liever iets luchtigers lezen? Neem dan een paar tijdschriften mee. Bij de kringloopwinkel liggen allerlei soorten; van de (iets minder luchtige) Kijk tot de Linda.

Boeken
Boeken
Bouquetreeks
Bouquetreeks
Tijdschriften
Tijdschriften

Lezen voor kinderen en jongeren

Boeken

Natuurlijk heeft de kringloopwinkel ook kasten vol boeken voor kinderen en jongeren. Van een hele rij Borre-boekjes tot jeugdboeken van Heleen Vreeswijk en Carry Slee. En ook voor de allerkleinsten zijn er boekjes te vinden. Houdt jouw kind van lezen? Sla dan vooral je slag in de kringloopwinkel.

Tijdschriften

Een tijdschrift voor tijdens de autoreis, op de camping of op het strand? Ook die zijn er volop. Dit keer lag er bijvoorbeeld een stapel Tina’s. Voor het geld hoef je het niet te laten: 0,20 euro per stuk.

Strips

Strips zijn voor iedereen leuk. Je vindt ze in elke kringloopwinkel, waaronder altijd de bekende oranje kaften van Suske en Wiske. Bij deze kringloopwinkel kosten ze 1 euro per stuk.

Kinderboeken
Kinderboeken
Tijdschriften jeugd
Tijdschriften jeugd
Suske en Wiske
Suske en Wiske

Vermaak onderweg en op de camping

Dvd’s

Wil jij je kind tijdens de autoreis liever geen tablet geven, maar wél iets leuks laten kijken? Dan is een portable dvd-speler ideaal. Bij de kringloopwinkel vind je ontzettend veel dvd’s waaronder Toy Story, Buurman & Buurman en Mees Kees. Ze kosten 1,20 euro per stuk bij onze kringloop.

Spelletjes

Op vakantie hebben wij vaak eindelijk de tijd om een spelletje te spelen. Bij mijn vriend, onze tienerzoons en mezelf zijn Koehandel, The Mind, Uno, Rummikub en Dobble op vakantie favoriet. Die vond ik niet tussen de spelletjes. Wél zal ik onder meer Monopoly in reisversie, dobbelspelletjes en memory. Ook leuk!

Kinderstoel

Deze valt niet echt in het rijtje ‘vermaak’, maar kleintjes kunnen zich hier met wat speelgoed prima in vermaken. Bij Ikea kost deze beroemde kinderstoel al niet veel en bij de kringloopwinkel nog minder. En ja, ook op de camping is deze kinderstoel met z’n uitstaande poten een echte nekkenbreker…

Dvd's
Dvd's
Spelletjes
Spelletjes
Kinderstoel
Kinderstoel

Camping- en waterpret

Alle ballen verzamelen

Jeu de boules, beach ball, tennisballen, golfballetjes en tafeltennissets; de bakken bij de kringloopwinkel liggen er vol mee. De kunststof jeu de boules-set kostte 2,80 euro, en dat is veel minder dan de prijs bij bijvoorbeeld Bol.com.

Flipperen en duiken

Ook voor waterpret moet je bij de kringloopwinkel zijn: je vindt er onder meer flippers en – als je daar geen problemen mee hebt – snorkels en duikbrillen. Luchtbedje oppompen? Schaf dan meteen een luchtpomp aan.

Speelgoed

In de speelgoedhoek kun je terecht voor allerlei speelmateriaal, van groot tot klein. Scoor er bijvoorbeeld wat klein speelgoed voor in je tas; met een dino of popje houd je de kleintjes even zoet als je ergens moet wachten of tijdens de autoreis. Het emmertje met schepjes, voor slechts 0,90 euro, is leuk voor op het strand.

Jeu de boules
Jeu de boules
Flippers
Flippers
Emmertje
Emmertje

Kleding en accessoires

Laarzen en slippers

Niet iedereen is fan van tweedehandskleding. Voor wie dat wél is, is er heel veel keuze voor volwassenen en kinderen. Met het weer dat we in deze zomer hebben, komen regenlaarsjes voor de kinderen mooi van pas. Slippers om mee over de camping te banjeren zijn er ook.

Zon en regen

Schijnt de zon fel? Dan is het heerlijk om een hoed te dragen en je hoofd en gezicht te beschermen. De kringloopwinkel heeft allerlei exemplaren. En een paraplu komt mooi van pas tijdens een buitje én kan tegen de zon beschermen.

Laarzen en slippers
Laarzen en slippers
Strandhoeden
Strandhoeden
Paraplu
Paraplu

Keukenbenodigdheden

Glazen

Drink je fris, wijn of bier liever uit een écht glas dan uit een kunststof campingglas? Maak dan een ritje naar de kringloopwinkel voor een paar betaalbare glazen. Ze zijn er in alle soorten en maten, van fragiel tot  – beter voor op de camping – wat robuustere glazen.

Warme dranken

Bekers voor koffie en thee kan je hier ook vinden, net als bijvoorbeeld thermosflessen en -bekers.

Bewaardoos
Bewaardoos
Blik
Blik
Percolator
Percolator

Kringloopwinkel: van alles voor op de camping

En dan nog een random rijtje met spullen die je op de camping kunt gebruiken. Het assortiment van de kringloopwinkel omvat onder meer slaapzaken, pop-up tentjes, wandelstokken, babyzwembanden en nog veel meer.

Wandelstokken
Wandelstokken
Tentjes
Tentjes
Baby Float
Baby Float

Meer een Action-fan?

Ben je niet zo’n kringloper en ga je liever naar de Action? Kijk dan in dit artikel wat je daar kunt kopen voordat je gaat kamperen.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…