Boeken

Lezen op de camping: 5x vakantieboeken

Martine van Kuler

Tijdens de vakantie nemen veel mensen eindelijk de tijd om een boek te lezen. Je kunt je natuurlijk verliezen in een hartverscheurende roman of ijzingwekkende thriller, maar misschien is het wel leuker om een boek te lezen over jouw (volgende) vakantiebestemming. Deze vijf vakantieboeken zijn wat dat betreft prima leesvoer.

Frankrijk binnendoor - Ontdek het andere Frankrijk (Ruud Couwenhoven)

Wil je weleens iets anders tijdens je vakantie in Frankrijk? Maar heb je niet de tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken? Hoe zou je het vinden als je vanaf de eerste kilometers geniet van rustige binnenwegen, mooie dorpen, fraaie valleien of spannende bergwegen? Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven helpt je om dit ‘andere Frankrijk’ te ontdekken aan de hand van een rondreis door het land. Verder vertelt hij over de leukste markten en brocantes, geeft hij tips over wandelingen, fietstochten, lekker eten en overnachten. Frankrijk binnendoor kost 22,50 euro.

vakantieboek Frankrijk_binnendoor
vakantieboek Frankrijk_binnendoor
vakantieboek proeven van italië
vakantieboek proeven van italië

Proeven van Italië - Alles wat je wilt weten over de Italiaanse keuken (François-Régis Gaudry)

Geniet jij ook zo van pasta’s? Vraag je je af wat de echte geschiedenis van pizza is en of gnocchi ook als dessert worden gegeten? Dan is dit boek boek vol geschiedenis, recepten, weetjes en tips echt iets voor jou. En passant krijg je ook nog eens 35 manieren om in Italië koffie te bestellen. Het enige nadeel van dit boek is de omvang. Het is groot en dik, en dus minder geschikt als je licht moet reizen. Maakt dit je niet uit en smul van je van de Italiaanse keuken, dan kunnen we maar één ding zeggen: Buon appetito! Proeven van Italië koop je voor 59,99 euro.

Pelgrimstochten - De 30 mooiste Pelgrimsroutes in Europa (Gerhard Von Kapff)

Bij het woord ‘Pelgrimstochten’ denk je waarschijnlijk meteen aan die naar Santiago de Compostela. Toch zijn er in Europa veel meer te vinden. De mooiste zijn verzameld in dit boek. Van de Noorse Olavsleden tot de Ierse Croagh Patrick en van de Luther Trail in Duitsland tot de Caminho Portugês. Voor De 30 mooiste Pelgrimsroutes in Europa betaal je 34,99 euro.

Het Spaanse van Spanje - Van Ibiza tot Santiago (Cees Nooteboom)

Ben je niet vies van wat serieuze literatuur en wil je meer weten over Spanje? Reis dan met Cees Nooteboom naar het Spanje van Franco, de uitgestrekte natuur van het binnenland en naar hypermoderne badplaatsen blakend van de toeristen. De grote contrasten tussen de bergdorpen en het flamboyante Barcelona weet hij als geen ander te vatten. Voor 20,99 euro geniet je van de gebundelde Spanje-verhalen van Cees Nooteboom.

pelgrimstochten vakantieboeken
pelgrimstochten vakantieboeken
vakantieboeken Spanje
vakantieboeken Spanje
vakantieboeken
vakantieboeken

Op de bonnefooi door Frankrijk (Esther Verhoef)

Esther Verhoef kennen we natuurlijk van haar romans en psychologische thrillers. In ‘Op de bonnefooi door Frankrijk’ gooit ze het over een heel andere boeg. Samen met haar man Berry en hun honden Mel reist ze in hun zelfgebouwde camper door Frankrijk. In korte columns doet ze verslag van hun avonturen. Een voor wie de oude vertrouwde Verhoef mist, is er in het boek ook nog een spannend verhaal opgenomen. Op de bonnefooi door Frankrijk kost 17,99 euro.

Al deze vakantieboeken zijn te koop bij bol.com, maar in veel gevallen ook bij de lokale boekhandel.

Dit artikel met vakantieboeken bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!