RollnJack Bad Boy Rooftop Tent Lift

Daktent (de)monteren is simpel met de RollnJack Bad Boy Rooftop Tent Lift

Martine van Kuler

Om een daktent uit te vouwen, heb je geen spierballen nodig. Maar het op de auto monteren of hem er weer vanaf halen, kan wél een flinke klus zijn. Er is een oplossing in zicht: de RollnJack Bad Boy Rooftop Tent Lift. Dit apparaat met hefmechanisme maakt het plaatsen van een daktent een fluitje van een cent.

Wie deze zomer heeft gekampeerd kan het niet zijn ontgaan, daktenten zijn populair. Ze zijn ideaal voor trekkers, want ze staan supersnel. Mits ze al op de auto zijn gemonteerd. En juist dat is soms een flinke klus. Maar daar heeft het Amerikaanse bedrijf RollnJack nu een oplossing voor bedacht.

RollnJack Bad Boy Rooftop Tent Lift

Een daktent weegt al snel vijftig kilo, afhankelijk van het formaat en het type. Het is een gewicht dat je niet makkelijk in je eentje op de auto tilt. Hulp is echter niet altijd voorhanden en daar komt de RollnJack Bad Boy Rooftop Tent Lift om de hoek kijken.

Dit apparaat is in feite een met de hand aangedreven vorkheftruck. De werking is vrij eenvoudig. Je maakt de daktent vast aan de Bad Boy, draait aan de hendel en je takelt de daktent zo op of van de auto. Voetremhendels op twee van de vier zwenkwielen houden het apparaat stabiel. De Bad Boy heeft een hefhoogte van maximaal 2,29 meter en hij kan een tent van maximaal 88,7 kilo tillen.

Ben jij de trotse bezitter van een daktent en lijkt de Bad Boy Rooftop Tent Lift je wel een handig apparaat? Dan moeten we je toch enigszins teleurstellen. Vooralsnog is het apparaat pas leverbaar vanaf oktober en alleen in de Verenigde Staten. Op de website van RollnJack – via onderstaande button – kun je de status in de gaten houden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!