Smarttank

Vuilwater lozen op je kampeerplek? Het kan met de Smarttank

Martine van Kuler

Het afvalwater van je camper of caravan zit vol met tandpasta, etensresten en andere viezigheid. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je dit zomaar op het kampeerveld loost. Tenzij je de Smarttank gebruikt. Deze duurzame vuilwatertank filtert het afvalwater, waarna je het toch gewoon in de bodem kunt laten lopen.

Handen wassen, tandenpoetsen, afwassen. Ongemerkt verbruik je best een flinke hoeveelheid water in je camper of caravan. De camping en de kampeerders die na je op dezelfde plek staan, stellen het niet op prijs als je dit afvalwater gewoon het gras in laat lopen. Sta je niet op een plek met een directe afvoermogelijkheid, dan moet je het water dus opvangen in een emmer of vuilwatertank en lozen op een speciaal daarvoor aangewezen plek.

Smarttank
De Smarttank filtert het afvalwater.
Smarttank
De Smarttank filtert het afvalwater.

Duurzaam en gebruiksvriendelijk

Die wandelingetjes naar het loospunt met een zware emmer of tank zijn niet de leukste. Gelukkig is er een oplossing, die zowel vriendelijk is voor jou als kampeerder als voor het milieu: de Smarttank. Het lijkt niets meer dan een simpele box, maar in feite is het een vuilwatertank en nog een slimme ook. Het water dat in de Smarttank terechtkomt mag je namelijk wél zomaar de bodem in laten lopen. Dit komt omdat het eerst door twee filters stroomt. Dit werkt als volgt.

De Smarttank plaats je onder de afvoer van je camper of caravan. Het vuile water dat door het afvoerputje stroomt komt vervolgens in het eerste reservoir terecht. Dit is voorzien van een ecofilter dat het grove vuil en vet opvangt. Hierna is het afvalwater al voor een belangrijk deel gereinigd. Vervolgens stroomt het door naar het tweede reservoir, waar het nogmaals door twee XXL-zeeffilters gaat. Het water dat daarna overblijft is schoon en mag je lozen op je eigen kampeerplek, mits je biologisch afbreekbare producten hebt doorgespoeld. Dit lozen gebeurt automatisch en gedoseerd door de overloopkraan in te schakelen.

Smarttank
De slimme vuilwatertank plaats je onder je camper of caravan.
Smarttank
De slimme vuilwatertank plaats je onder je camper of caravan.

Smarttank genomineerd voor de European Innovation Award

Wij zijn enthousiast over de Smarttank en we zijn niet de enigen. Vorig jaar kreeg het product een European Innovation Award-nominatie. Een mooie opsteker.

Heb jij ook genoeg van het veelvuldig legen van je vuilwatertank en ben je op zoek naar een duurzame oplossing? Dan is de Smarttank iets voor jou. Hij kost 69,95 euro, inclusief één filterset, en is verkrijgbaar bij vrijwel alle kampeerzaken in Nederland, maar ook via onderstaande button. Voor een optimale werking van de vuilwatertank is het aan te raden de filters jaarlijks te vervangen. Voor een nieuwe filterset betaal je 22,95 euro. Smarttank biedt ook een filtersetabonnement aan. Als je hiervoor kiest, krijg je de set ieder jaar automatisch thuisgestuurd. Tot slot is er nog een flexibele aansluitslang (23,95 euro) verkrijgbaar. Hiermee kun je de Smarttank naast de camper of caravan plaatsen als er onder het kampeermiddel niet genoeg ruimte is.

Bestellen van zowel de Smarttank als de accessoires kan via onderstaande button. Hier vind je ook meer informatie over het gebruik van deze slimme vuilwatertank.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!