Wereldprimeur voor Teleco airco Ultra Comfort 6000

Martine van Kuler

Teleco heeft er een prijs bij. Het Italiaanse merk heeft een German Innovation Award gewonnen voor de prestigieuze Teleco Ultra Comfort 6000 airco. Het is ’s werelds eerste airconditioner die speciaal is ontwikkeld voor compacte halfintegraalcampers, buscampers en kampeerbussen met een hefdak.

Teleco is bekend van de satellietschotels en andere toebehoren voor campers en caravans. De Italianen maken ook airco’s, die ze onder de naam Telair in de markt zetten. De nieuwste aanwinst is een wel heel bijzondere. De compressor van de Ultra Comfort 6000 monteer je namelijk onder de motorkap van het voertuig. Dit maakt hem geschikt voor compacte halfintegraalcampers, buscampers en kampeerbussen met een hefdak.

Teleco airco Ultra Comfort 6000: stil en ruimtebesparend

De installatie van de compressor onder de motorkap heeft als voordeel dat je geen ruimte onder de banken of in de garage van de camper, of zelfs een heel dakraam, hoeft op te offeren. Ook rijd je niet met een zware unit op het dak. Omdat de compressor onder de motorkap zit, is de Ultra Comfort 6000 ook nog eens uiterst stil.

De luchtverspreider wordt geïntegreerd in het gedeelte onder het originele dashboard. Het beschikt over verstelbare roosters in zowel verticale als horizontale richting en een op afstand bedienbaar display met temperatuurweergave.

De airco maakt gebruik van de warmtepomptechniek. Dit betekent dat hij laag is in stroomverbruik (minder dan 3 ampère) en dat hij niet alleen kan koelen, maar ook kan verwarmen. De Ultra Comfort 6000 werkt op 230 V, dus als je aan de stroom staat kun je onbeperkt genieten van een frisse wind. Als je een flink lithiumpakket aan boord hebt, kun je hem via de omvormer ook gebruiken als je off grid kampeert.

Teleco airco Ultra Comfort 6000
Teleco airco Ultra Comfort 6000

German Innovation Awards

De revolutionaire airco is niet onopgemerkt gebleven bij de jury van de German Innovation Awards. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan bedenkers van duurzame en innovatieve producten, projecten en creaties.

De airco van het Italiaanse Teleco is geschikt voor campers op basis van de Fiat Ducato (Series 7, 8, and 9), Citroën Jumper, Peugeot Boxer en Opel Movano, en is verkrijgbaar vanaf december 2024. Wil je meer weten? Klik dan op onderstaande button of bekijk het filmpje boven dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!