Met Thetford de kampeerkeuken in

Martine van Kuler

Dat ze bij Thetford niet hebben stilgezeten, kon je vorige week al lezen. Maar het merk komt in 2025 niet alleen met duurzame sanitair oplossingen. Ook wat betreft keukenvoorzieningen is er nieuws. Zo introduceert Thetford volgend jaar een 12V-compressorladekoelkast voor kampeerbussen en een nieuw ontworpen Topline inductiekookplaat.

Thetford T2095 compressorladekoelkast

De T2095 is het nieuwste model in de T2000-serie koelkasten voor kampeerbussen. De koelkast is in de rijrichting geplaatst, wat ervoor zorgt dat de gang van 20 mm breder is dan bij andere koelkasten. Norbert van Noesel, marketing manager bij Thetford, is enthousiast: “Deze 20 mm lijken misschien niet veel, maar in de markt voor recreatievoertuigen draait het allemaal om ruimte. De T2095 blinkt sowieso uit in het optimale gebruik van ruimte, niet alleen in je kampeerbus, maar ook in de koelkast zelf. Door de positionering van de koelkast en de laden zijn etenswaren en dranken gemakkelijk te pakken van zowel buiten als binnen.”

Efficiënt energiegebruik en verbeterde veiligheid

De T2095 heeft een vermogen om te koelen van 10°C tot 43°C. Om de prestaties automatisch onder alle omstandigheden te regelen, heeft het
slimme Automatic Temperature Control (ATC)-systeem drie temperatuurmeetpunten. Dit betekent dat de koelunit alleen wordt
geactiveerd wanneer dat nodig is. En als je het vriesvak niet gebruikt, kun je het uitschakelen om energie te besparen.

Thetford heeft ook aan de veiligheid gedacht. De nieuwe T2095 heeft een 3-punts deurslot en een bodemchassisfixatie, waardoor hij bij een onverhoopte botsing niet meteen door de ruimte vliegt.

De koelkast is inmiddels geïntegreerd in modellen van Pilote, Knaus en Westfalia. Heb je interesse in de koelkast, dan raadt Thetford aan om een gecertificeerde dealer in te schakelen om hem te installeren. Je vindt ze via de button onder dit artikel.

Thetford T2095 compressorladekoelkast
De Thetford T2095 compressorladekoelkast.
Thetford T2095 compressorladekoelkast
De Thetford T2095 compressorladekoelkast.
Thetford Topline inductiekookplaat
De Thetford Topline inductiekookplaat.
Thetford Topline inductiekookplaat
De Thetford Topline inductiekookplaat.

Inductiekookplaat met instelbaar vermogen

Etenswaren koel bewaren is één ding, ze bereiden is iets heel anders. Gelukkig kan dat ook met Thetford. Bijvoorbeeld op de nieuwe Topline inductiekookplaat, die op iedere stroomsterkte is in te stellen. Handig, want niet alle campings bieden eenzelfde hoeveelheid ampère aan. Het vermogen van de Topline inductiekookplaat is instelbaar van 6A tot 13A. Bang dat hele camping zonder stroom komt te zitten als jij je potje kookt, hoef je dus niet te zijn.

De inductiekookplaat biedt een totaal vermogen van 3kW en weegt 4,8 kilo.

Ook voor meer info over de inductiekookplaat – en alle andere Thetford-producten – kun je op onderstaande button klikken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!