Thetford inzetstuk Twusch

Thetford focust op duurzaam sanitair

Martine van Kuler

De vraag naar sanitaire oplossingen zonder water en toevoeging van chemicaliën stijgt. Thetford springt daar in 2025 op in met onder meer een nieuw scheidingstoilet en een assortiment geconcentreerde additieven in flessen van gerecycled plastic.

Scheidingstoilet en scheidingskit

Thetford brengt zowel een scheidingskit (SK-serie) als een compleet scheidingstoilet (S-serie) op de markt. De SK C220 en SK C260 transformeren het reeds bestaande cassettetoilet op een eenvoudige manier in een scheidingstoilet. Liever een heel nieuw toilet? Dan is er de S220 en S260. Deze dienen ter vervanging van de Thetford C220 en C260 S en CS-modellen, en zijn vanaf medio 2025 verkrijgbaar.

Thetford scheidingskit
De Thetford scheidingskit.
Thetford scheidingskit
De Thetford scheidingskit.

Campertoilet zonder chemicaliën

Volgend jaar lanceert Thetford ook iNDUS ECO, het eerste toilet zonder chemicaliën voor campers. Dit vervolg op het sinds 2020 bestaande iNDUS Slim Sanitair Systeem is het eerste toilet zonder chemicaliën dat geschikt is voor elke camper. Het toilet heeft een modern design en een soft-close wc-bril. Dit lichtgewicht toilet van 7,5 kilo heeft een stille afvalvermaler die in twee stappen vermaalt. Dit minimaliseert het waterverbruik en er zijn geen toiletvloeistoffen nodig. Bijzonder aan het iNDUS ECO-toilet is dat het niet tegen de muur geplaatst hoeft te worden. Dit biedt camperbouwers nieuwe mogelijkheden.

Thetford Twusch porseleinen inzetstuk

Wil je geen nieuw toilet, maar wel duurzaam bezig zijn? Denk dan eens een porseleinen inzetstuk voor je reeds bestaande toiletcassette. Thetford Twusch is zo’n inzetstuk. Het is gemaakt van porselein en makkelijk schoon te houden. Na elke spoeling ziet de pot er weer als nieuw uit. Dat is niet alleen fijn voor het oog, maar ook voor het milieu, want je bespaart spoelwater. Bovendien verlengt het inzetstuk de levensduur van het toilet. Twusch weegt nog geen 800 gram, dus om het gewicht hoef je het niet te laten.

Thetford Twusch
Thetford Twusch
Thetford
Thetford

Milieuvriendelijke verpakking

Ook voor de toiletvloeistoffen zoekt Thetford naar duurzame oplossingen. Niet alleen voor de additieven zelf, maar ook voor de verpakking ervan. Vanaf het seizoen 2025 worden alle flessen met geconcentreerde additieven gemaakt van gerecycled plastic.

Wil je meer info over deze of de andere Thetford-producten, klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!