Bijzondere buscampers

Bijzondere buscampers: waaronder eentje van een F1-coureur

Marije Onderwaater

Het aanbod in buscampers is enorm. Van charmante zelfbouwcampers tot exemplaren die niet onderdoen voor een luxe integraalcamper. Wij zetten drie bijzondere buscampers op een rijtje. Heel toevallig zijn het ook drie modellen waar een prijskaartje aan hangt.

Robeta Schumacher Edition

Robeta Schumacher Edition interieur
Het interieur van de Robeta Schumacher Edition.
Robeta Schumacher Edition interieur
Het interieur van de Robeta Schumacher Edition.
Interieur Robeta Schumacher Edition
De Robeta Schumacher Edition
Interieur Robeta Schumacher Edition
De Robeta Schumacher Edition

Globe-Traveller Falcon 2XS

Een standaard dinette in een buscamper? Daar kiest Globe-Traveller heus wel eens voor, maar niet in de Falcon 2XS. Daarin plaatst de Poolse buscamperbouwer een driezitsbank in de lengterichting. En waarom ook niet? Globe-Traveller wijkt graag af van de norm. Kijk bijvoorbeeld naar de Explorer 2XS, een buscamper met slechts twee gordelplaatsen. Hier geen dinettebankje, maar een enkele zitplaats en dat zorgt voor een zee aan ruimte. Leuk detail: onder het Franse bed bevindt zich een wijnkoeler.

Input van gebruikers

Maar het gaat hier over de Falcon, die de Volkswagen Crafter als basis heeft. Voor de ontwikkeling van de Falcon vroeg het merk mensen die minimaal drie maanden per jaar met een camper reizen en digital nomads naar hun vijf must-haves voor een camper. Ook wilde Globe-Traveller weten hoe zij een camper eigen maken. Met die input is de Falcon ontwikkeld.

Buscamper voor duo’s

Deze buscamper is eveneens bedoeld voor twee personen. Van de bank is een tweepersoonsbed (1,90 x 1,25 meter) te maken. De badkamer is aan de achterzijde geplaatst. Winterkamperen en langere tijd zelfvoorzienend reizen is geen probleem met deze camper uit Polen.

Website Globe-Traveller

Globe-Traveller Falcon
Globe-Traveller Falcon exterieur
Globe-Traveller Falcon
Globe-Traveller Falcon exterieur
Falcon bed opbergruimte
Globe-Traveller Falcon interieur
Falcon bed opbergruimte
Globe-Traveller Falcon interieur

XBULL

Liefhebbers van stoer, stoerder, stoerst kunnen hun hart ophalen aan de buscampers van XBULL. Het bedrijf uit Eisenach, in de Duitse deelstaat Thüringen, noemt XBULL geen merk, maar ‘een manier van leven’.

Verwarmde daktent

Het begon allemaal met de X740, een 7,36 meter lange camper op de Mercedes Sprinter. De enkele bedden achterin (1,35 x 2,00 meter) bieden twee slaapplaatsen. Meer reizigers? Dan is het mogelijk om voor een verwarmde daktent te kiezen en zo nog twee slaapplaatsen te creëren. Van de zitgroep voorin is ook een relaxte lounge te maken. De XBULL X740 is verkrijgbaar in drie uitrustingen: basis, expeditie en ultimate.

X600

Op de CMT in Stuttgart presenteerde XBULL de X600, die zich in januari nog in de ontwikkelfase bevond. Deze buscamper met Sprinter-basis is 6 meter lang en heeft onder meer offroad-banden en een robuuste achterdrager. Een dwarsbed biedt twee slaapplekken. Opvallend is het optionele hefdak dat nog twee bedden en bewegingsruimte biedt. Volgens de Duitse camperbouwer is er niet eerder een Sprinter H1 met hefdak op de markt verschenen. Op de Caravan Salon 2024 in Düsseldorf hoopt XBULL het definitieve ontwerp te presenteren.

Website XBULL

XBULL
De XBULL X740
XBULL
De XBULL X740
XBull 600
Later in 2024: de XBull 600.
XBull 600
Later in 2024: de XBull 600.

Nog meer leuke campers

Liever een stoere halfintegraalcamper? Bekijk dan dit trio. Of check deze campers met een rondzit.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…