Etrusco CV 640 PB

Elektrisch verstelbaar lengtebed in Etrusco CV 640 PB

Marije Onderwaater

Maak je graag fietstochten op vakantie? Vind je het handig om de scooter mee te nemen? Of neemt de schoenencollectie een hoop plek in? Dan komt een grote bagageruimte goed van pas. Met een elektrisch verstelbaar bed kan alles gewoon mee, óók in een buscamper. Etrusco kiest voor deze oplossing in de CV 640 PB.

Komt de indeling je bekend voor? Dat kan! De plattegrond van deze nieuwe buscamper is vrijwel gelijk aan de CV 640 SB, die ‘gewone’ lengtebedden achterin heeft. Net als de SB heeft de Etrusco CV 640 PB een dinettebank met Isofix voorin, draaibare cabinestoelen en een tafel met verlengbaar blad.

Modern van binnen

Het interieur is licht en modern. De hoogglansbovenkasten zijn voorzien van een soft-close systeem. Door de hele camper is led-verlichting aangebracht. In de badkamer een toilet, douche en wastafel. De koelkast, op de kopse kant van het keukenblok, heeft een inhoud van 84 liter. De stahoogte in de Etrusco CV 640 PB is 1,90 meter.

Etrusco CV 640PB interieur
Etrusco CV 640PB interieur

Alles kan mee

Het elektrisch verstelbare lengtebed is een mooie oplossing om een enorme bagageruimte te creëren. Met het bed in de hoogste stand ontstaat eronder een ruimte van maximaal 140 centimeter hoog. Een heel verschil met de reguliere 73 centimeter. Door de gasflessen op een nog economischere manier te positioneren, zijn er ook in de breedte nog centimeters gewonnen. Door deze aanpassingen in hoogte en breedte groeit het volume onder het bed van 1350 liter naar 2365 liter. Ook als het bed omhoog staat, is het mogelijk erin te slapen. Handig als je bijvoorbeeld de racefiets ’s nachts liever niet buiten laat staan.

Wens moderne kampeerder

Volgens Etrusco voldoet de indeling met het verstelbare hefbed aan de wens van de moderne kampeerder. “Met het nieuwe bedontwerp bieden we niet alleen meer flexibiliteit, maar ook een comfortabele slaapmogelijkheid die de kampeerervaring in onze campervans naar een nieuw niveau tilt”, zegt Etrusco’s product manager Sandra Marinaro. Overigens is een hefdak met twee extra slaapplaatsen optioneel.

Etrusco CV 640 PB bed
Etrusco CV 640 PB bed
Etrusco CV 640 PB hefbed
Etrusco CV 640 PB hefbed

Etrusco CV 640 PB op Fiat

Basisvoertuig van de Etrusco CV 640 PB is – net als bij de CV 640 SB – de Fiat Ducato met standaard een 140 pk-motor. Tegen meerprijs is de Ducato uit te rusten met een 180 pk-motor en een achttrapsautomaat. Tot de standaarduitrusting behoren ook meerdere assist-systemen.

De nieuwe Etrusco-buscamper staat vanaf de herfst in de showroom.

SpecificatiesEtrusco CV 640 PB

L x B x H: 6,36 x 2,05 x 2,70 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Laadvermogen: ca. 640 kg
Nederlandse prijs: vanaf 77.290 euro
Etrusco CV 640 PB plattegrond

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…