Adria Compact Max

Adria Compact Max: hállo smalle halfintegraal op VW Crafter

Marije Onderwaater

Adria omarmt een nieuw basisvoertuig voor de Adria Compact Max. Deze smalle halfintegraal is niet gebouwd op de Fiat Ducato, maar heeft een Volkswagen Crafter-chassis. De camper komt in drie verschillende lengtes.

Adria Compact Max

Niet eerder koos Adria Mobil de Volkswagen Crafter als basisvoertuig. Daar komt nu verandering met de Adria Compact Max, een smalle halfintegraal op een Crafter-chassis.

Drie lengtes

De Compact-serie is niet nieuw bij het Sloveense merk. Er zijn al drie indelingen op de Fiat Ducato. De Compact Max krijgt evenveel plattegronden op verschillende lengtes: 6,50 meter, 6,99 meter en 7,25 meter.

Adria Compact Max voorzijde
Adria Compact Max voorzijde

Ruimer jasje

Met de komst van de Crafter krijgt de smalle halfintegraal een iets ruimer jasje. Op de Fiat Ducato is de Compact 2,12 meter breed, terwijl dat bij de Adria Compact Max 2,17 meter is. Daarmee is deze nieuweling nog steeds een stuk slanker dan reguliere halfintegralen, die vaak een breedte van zo’n 2,30 meter hebben.

Exterieur in zilver

De buitenkant van de Compact Max is uitgevoerd in zilver metallic. Ook is er straks keuze uit indiumgrijs en diepzwart. Daarnaast is het mogelijk om de kleur van de VW-cabine aan te passen.

Comprex-constructie

Voor de Compact Max gebruikt Adria de eigen Comprex-opbouwmethode, die de sterkte van hout, de duurzaamheid van polyurethaan en de vochtbestendigheid van polyester combineert. Deze constructie is stevig en zorgt voor een goede isolatie.

Digital Cockpit met ChatGPT

De VW Crafter heeft onder de kap een 2.0l TDI dieselmotor met 140 pk, die is op te waarderen naar 177 pk. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard; een achttrapsautomaat behoort tot de opties. Verder is de Crafter voorzien van diverse rijhulpsystemen en een Digital Cockpit met een 10,25 inch kleurenscherm. Deze is uit te breiden met een intelligente digitale stemassistent, die is gebaseerd op de chatbot ChatGPT.

Dubbele bodem

Alle campers hebben een technische dubbele bodem en Truma-dieselverwarming.

Adria Compact Max achterzijde
Adria Compact Max achterzijde

Interieur Adria Compact Max

In de camper is het lekker licht. Dat is te danken aan het panoramaraam in de kap en het dakvenster boven de eettafel. Afhankelijk van het model is er een zitgroep met een klassieke dinette (SL en SP) of een face-to-face-indeling met de banken tegenover elkaar (DL). De dinette is voorzien van ergonomische kussens en een Isofix-aansluiting, ook zijn hier usb-punten aangebracht. De tafel – met verlengstuk – is nieuw ontworpen en daarmee iets slanker geworden. Het blad is krasbestendig. Eronder is een ruimte waarin je een beker kunt zetten of spullen kunt bewaren. De tafel is ook buiten te gebruiken.

Adria 2025 campers Compact Max
Adria 2025 campers Compact Max
Adria Compact Max interieur
Adria Compact Max interieur
Tafel Compact Max
Tafel Compact Max

Koken, verzorgen en slapen

Het keukenblok is strak en voorzien van zes lades en een dubbele bovenkast. In de twee indelingen met de dinette is de keuken links van de ingang te vinden, in de face-to-face-indeling staat hij juist aan de bestuurderskant. De dinette-plattegronden hebben een koelkast van 70 liter en in de DL-uitvoering is dat 90 liter. Een koelkast met meer inhoud is optioneel.

Vario-badkamer

De badkamer is modern en voorzien van een Vario-wastafelwand die kan draaien om zo een douchecabine te onthullen. Een raam zorgt hier voor licht en ventilatie.

Dwars of in de lengte slapen

Alle bedden in de Adria Compact Max zijn behoorlijk lang. In de SP slapen kampeerders in een dwarsbed (1,45 x 2,00 meter). De DL en SL zijn voorzien van lengtebedden van 0,82 x 2,00 meter.

Compact Max keuken
Compact Max keuken
Compact Max badkamer
Compact Max badkamer
Compact Max bedden
Compact Max bedden

Drie plattegronden

De nieuwe Adria Compact Max bestaat uit drie indelingen:
Compaxt Max SP: 6,50 meter, dinettebank, dwarsbed.
Compact Max SL: 6,99 meter, dinettebank, enkele bedden.
Compact Max DL: 7,25 meter, face-to-face-indeling, enkele bedden.

Alle indelingen hebben vier goedgekeurde zitplaatsen. In de SP kunnen twee mensen slapen; in de SL en DL is nog een derde slaapplaats te creëren.

Plattegrond Adria Compact Max SP
Adria Compact Max SP
Plattegrond Adria Compact Max SP
Adria Compact Max SP
Plattegrond Adria Compact Max SL
Adria Compact Max SL
Plattegrond Adria Compact Max SL
Adria Compact Max SL
Plattegrond Adria Compact Max DL
Adria Compact Max DL
Plattegrond Adria Compact Max DL
Adria Compact Max DL

Meer Adria 2025-nieuws

Adria heeft nog meer te vertellen voor seizoen 2025, onder meer over de Twin-buscamper. Daar lees je binnenkort alles over op Campingtrend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…