Globe-Traveller Falcon 2YS

Marmeren badkamer, lang bed en rondzit: de Globe-Traveller Falcon 2YS moet je zien

Marije Onderwaater

Languit slapen, riant zitten, en luxueus douchen, toiletteren en tandenpoetsen. En dat allemaal in een compacte buscamper van 5,99 meter. De Globe-Traveller Falcon 2YS laat zien dat het kan.

De 2YS is de derde buscamper in de serie Globe-Traveller Falcon. De Poolse camperbouwer luisterde voor de Falcon, waarvan de eerste begin 2023 werd geïntroduceerd, naar de wensen van kampeerders. De drie campers in de serie, allen op de Volkswagen Crafter, zijn heel verschillend. De Falcon 2XS is 5,99 meter lang en heeft een zijbank die tot bed is om te bouwen. De 2Z heeft een lengte van 6,84 meter en enkele bedden. De nieuwe 2YS is eveneens 5,99 meter lang, maar weer compleet anders, met een rondzit die tot bed is om te bouwen.

Exterieur Falcon 2YS
Exterieur Falcon 2YS

Geen klassieke buscamperindeling

De klassieke buscamperindeling, met een dinettebank en tafel voorin, gaat steeds vaker op de schop. Recent is dit bijvoorbeeld te zien in de Eriba Car 602. De plattegrond van de Globe-Traveller Falcon 2YS heeft hier wel wat van weg.

Riante rondzit

Het meest bijzondere van deze buscamper is achterin te vinden: een riante rondzit. Deze lounge, zoals Globe-Traveller hem noemt, is tegen de achterdeuren geplaatst. Bang voor eventuele kou hoef je in frisse kampeermaanden niet te zijn. De camper komt namelijk ook met een uitneembare achterwand die tegen de deuren is te plaatsen en ook kan blijven staan als de achterdeuren even open gaan om iets te pakken. Deze wand schermt de ramen af en zorgt daarmee voor extra isolatie. Bij warmer weer gaan de achterdeuren natuurlijk open en komt buiten naar binnen.

Globe-Traveller Falcon 2YS
Globe-Traveller Falcon 2YS
GT Falcon 2YS zitgroep avond
GT Falcon 2YS zitgroep avond
Globe-Traveller Falcon 2YS rondzit
Globe-Traveller Falcon 2YS rondzit

Bed met verstelbaar hoofdeinde

De rondzit in de Globe-Traveller Falcon 2YS is voor de nacht om te bouwen tot een bed in lengterichting. Dit bed is met zijn 2,05 meter weliswaar lekker lang, maar erg breed is het niet: 1,24 meter. Het hoofdeinde is verstelbaar, wat comfortabel lezen of een serie kijken mogelijk maakt.

GT Falcon 2YS bed achterwand
Met...
GT Falcon 2YS bed achterwand
Met...
GT Falcon 2YS bed achterdeuren
... en zonder de thermische achterwand
GT Falcon 2YS bed achterdeuren
... en zonder de thermische achterwand

Marmerlook in badkamer

De badkamer is helemaal voorin de camper te vinden. Deze heeft een marmerdesign gecombineerd met zwarte accenten, zoals de kraan en de douche. De wastafel is opklapbaar. Een houten doucherooster op de vloer maakt de luxe look compleet. Globe-Traveller gaat mee in de trend van de droogtoiletten en kiest in de Falcon 2YS voor een exemplaar van Clesana.

Globe-Traveller Falcon 2YS toilet douche
Globe-Traveller Falcon 2YS toilet douche
Globe-Traveller Falcon 2YS badkamer
Globe-Traveller Falcon 2YS badkamer
Badkamer Globe-Traveller Falcon 2YS
Badkamer Globe-Traveller Falcon 2YS

Zitje voorin

De loungebanken verkiezen voor een stoel kan ook in de Globe-Traveller Falcon 2YS. De cabinestoelen zijn draaibaar, zodat er voorin ook een zitje is. De tafel die achterin tussen de banken staat, is ook op deze plek te gebruiken. Dit is een oplossing die we bijvoorbeeld ook zagen in de buscamper La Strada Regent E. Als de tafel niet in gebruik is, vindt hij opgeklapt een plekje achter de bestuurdersstoel bij het sanitair.

Interieur Globe-Traveller Falcon 2YS
Interieur Globe-Traveller Falcon 2YS
Globe-Traveller Falcon 2YS interieur
Globe-Traveller Falcon 2YS interieur

Keuken met veel opbergruimte

Het aantal kasten en lades in deze Poolse buscamper is indrukwekkend. Servies, pannen, bestek, keukenaccessoires en etenswaren; er is ruimte genoeg om alles mee te nemen. De compressorkoelkast van Dometic heeft een inhoud van 70 liter en is op ooghoogte geplaatst.

Keuken Falcon 2YS
Keuken Falcon 2YS
GT Falcon 2YS keuken
GT Falcon 2YS keuken

Winterkamperen met Globe-Traveller Falcon 2YS

De Falcon 2YS heeft een dubbele bodem, goede isolatie, een 120 Wp-zonnepaneel en een 210 AH lithium-batterij. Dit betekent dat de buscamper geschikt is om het hele jaar door mee op pad te gaan.

Buscamper met vierwielaandrijving

De Volkswagen Crafter is standaard uitgerust met een 170 pk-motor, automatische transmissie en Volkswagen eigen 4Motion vierwielaandrijving.

Prijs en dealer

In Duitsland is de Falcon 2YS verkrijgbaar vanaf 128.615 euro. Voor Nederland komt daar nog btw en bpm bij. Overigens heeft Nederland geen dealer van Globe-Traveller meer. In Duitsland en België zijn de buscampers uit Polen wel te koop.

Specificaties Globe-Traveller Falcon 2YS

l x b x h: 5,99 x 2,04 x 2,59 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 3000 kg
Laadvermogen: 500 kg
Plattegrond Falcon 2YS

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 12 en 15 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…