Hymer 2025

Ga er even voor zitten: heel veel Hymer 2025-nieuws

Marije Onderwaater

Hymer heeft veel te vertellen voor het komend modelseizoen. Van de Grand Canyon S komt een 7 meter lange versie, de B-MC halfintegralen en integraalcampers zijn verkrijgbaar in een speciale BlackLine Edition en dan is er de introductie van nieuwe CrossOver-modellen. Dít is het Hymer 2025-nieuws.

Zwart design voor B-MC series

B-MC staat voor B-klasse ModernComfort. De serie bestaat uit halfintegralen en integraalcampers op een Mercedes Sprinter-chassis. Voor 2025 introduceert Hymer de B-MC BlackLine Edition, bestaande uit vijf plattegronden voor zowel de halfintegraal- als de integraalcampers. Het exterieur van de B-MC BlackLine Edition-modellen is een combinatie van zilver en zwart. De Sprinter-cabine heeft de kleur Obsidian Black en de cabine is Crystal Silver Metallic. Zwarte designstickers, dito luifelbehuizing en matzwarte 16 inch Borbet-wielen – mét Hymer-logo – maken het chique én trendy uiterlijk compleet.

Vloer in betonlook

In het interieur wil Hymer een stadse sfeer creëren. Het lichte meubeldecor Grand Oak en de stoffering passen mooi bij de vloer, die een betonlook heeft. Door de camper slim in te delen is veel opbergruimte gecreëerd. De verlichting is op meerdere niveaus in te stellen en dus aan elke sfeer aan te passen. Elke camper heeft een 32 inch smart led-tv. Naast de standaarduitrusting Plus en het wooncomfortpakket zijn nog extra uitrustingspakketten beschikbaar, waaronder de pakketten Premium, Arctic, Autarky en Winter. Het Hymer Connect-sensorpakket en de bijbehorende app bieden informatie over onder meer het niveau van de gasflessen en de temperatuur.

Van dwarsbed tot queensbed

De vijf indelingen variëren in lengte en zijn 6,99 meter, 7,19 meter of 7,39 meter lang. Camperaars kunnen kiezen voor een halfintegraal- of integraalcamper met een dwarsbed, enkele bedden of een queensbed. De vanafprijs van de Hymer B-MC BlackLine Edition is 153.940 euro bij de halfintegralen en 169.790 euro bij de integraalcampers.

Hymer B-MC Black Edition front
Hymer B-MC Black Edition front
Hymer B-MC I Black Edition
Hymer B-MC I Black Edition
Hymer B-MC Black Edition interieur
Hymer B-MC Black Edition interieur

Hymer 2025-nieuws: Grand Canyon S maatje groter

De vorig jaar geïntroduceerde 5,93 meter lange Grand Canyon S krijgt een grote broer. Comfort zonder compromis, belooft Hymer voor deze nieuwe buscamper van bijna 7 meter lengte. Het dwarsbed van de korte versie heeft in de Grand Canyon S 700 plaatsgemaakt voor enkele bedden van bijna 2 meter. De bedden hebben geïntegreerde schijfveren en oprolbare matrassen. De kledingkasten naast de bedden bieden veel ruimte. De Vario-badkamer heeft een wand die kan draaien, waardoor een douchecel ontstaat, en een opklapbare wastafel.

Ruime keuken

De keuken is nagenoeg gelijk aan die in de kortere Grand Canyon S, met twee gaspitten, een spoelbak en een 90-liter compressorkoelkast. Dankzij de extra meter buscamper is het ook mogelijk nog een hangkast te plaatsen tussen de koelkast en het bed. Deze kast en de koelkast delen dezelfde ombouw, die bovenop veel afzetruimte biedt. Zo kun je er bijvoorbeeld een koffiemachine op zetten.

Eikenhout of olijfgroen

Voor de Grand Canyon S 700 is er keuze uit de stijlwerelden Pearl Grey, een mix van eigentijds eikenhout en wanden van vilt, en Ivy Green waarin de kleur olijfgroen de boventoon voert en waar de warme vilten wanden ook terugkomen. Deze stijlwerelden kennen we al uit de 5,93 meter lange Grand Canyon S.

Indrukwekkend laadvermogen

De buscamper is uitgerust met een grote 93 liter-brandstoftank, een diesel heteluchtkachel en een 80Ah lithiumbatterijsysteem, waardoor kampeerders ook zelfvoorzienend op pad kunnen gaan. De Hymer Connect-app geeft informatie over alle functies. De Hymer Grand Canyon S 700 is optioneel uit te rusten met vierwielaandrijving, een slaaphefdak en een hoogwaardig geluidsinstallatie. Het maximaal totaalgewicht van de nieuwe buscamper is 3880 kilogram, wat betekent dat een C-rijbewijs vereist is. Het laadvermogen tot 940 kilogram is indrukwekkend. De vanafprijs is 126.340 euro.

Lees hieronder meer over de CrossOver-versie van deze buscamper.

Hymer 2025 Grand Canyon S 700
Hymer 2025 Grand Canyon S 700
Interieur Hymer Grand Canyon S 700 bedden
Interieur Hymer Grand Canyon S 700 bedden
Hymer 2025 Grand Canyon S 700 bedden
Hymer 2025 Grand Canyon S 700 bedden

Nieuwe CrossOver-modellen

Hymer zet in 2025 twee nieuwe CrossOver-modellen in de showroom: de ML-T CrossOver en de Grand Canyon S CrossOver. Met beide modellen richt het merk zich op kampeerders die zo vrij mogelijk op reis willen gaan. Zelfvoorzienend zijn hoort daar natuurlijk bij. De CrossOver-edities hebben een robuuste offroad-uitrusting, zoals vierwielaandrijving, 16 inch wielen, een skid plate die kwetsbare onderdelen beschermt, een led-lichtbalk en een automatische koppelverdeling die op elk terrein voor stabiel rij-omstandigheden zorgt.

Hymer ML-T 570 CrossOver

De halfintegraal ML-T 570 CrossOver heeft een L-vormige zithoek, enkele bedden en een Vario-badkamer. Naast de warme Native Bamboo-stijlwereld is voor deze CrossOver-editie ook Leder Lund-bekleding verkrijgbaar. De buitenkant is een combinatie van Tenorit Grey Metallic voor de cabine en Crystal Silver voor de opbouw.

Lang weg blijven van de camping of camperplaats is geen enkel probleem dankzij het standaard zelfvoorzieningspakket, dat bestaat uit twee 95W-zonnepanelen, een 1800W-omvormer, een 6kW-dieselkachel met elektrisch verwarmingselement en een compressorkoelkast van 157 liter. Verder is de avontuurlijke halfintegraal uitgerust met een verswaterfilter, een tweede toiletcassette en een gereedschapsset. Het maximaal totaalgewicht van 4100 kilogram vraagt om een C-rijbewijs. De vanafprijs van deze 6,89 meter lange ML-T 570 CrossOver is 187.290 euro.

Hymer Grand Canyon S CrossOver

De korte versie van de Grand Canyon S – 5,93 meter lang – is ook als CrossOver-model beschikbaar. Het exterieur heeft de kleur Tenorit Grey Metallic. Voor het interieur is naast de Ivy Green-woonwereld, waar hierboven meer over staat, eveneens de speciale CrossOver-bekleding Leder Lund beschikbaar. De buscamper heeft een dinette met bank en tafel, een dwarsbed en een combi-badkamer.

Ook hier een pakket om zelfvoorzienend te reizen. Daarin zit onder meer een standaard ingebouwd systeem met 4×80 Ah lithiumaccu’s en een 95W-zonnepaneel, waarvan optioneel nog een tweede is aan te schaffen. Verder heeft deze CrossOver-buscamper een omvormer met een continu vermogen van 1.300 W, een verswaterfilter, een 90 liter-compressorkoelkast, een 6 kW dieselkachel en een tweede toiletcassette. De vanafprijs van de Grand Canyon S CrossOver is 162.440 euro.

Hymer Grand Canyon CrossOver
Hymer Grand Canyon CrossOver
Interieur Grand Canyon CrossOver
Interieur Grand Canyon CrossOver
Exterieur Hymer ML-T CrossOver
Exterieur Hymer ML-T CrossOver
Interieur Hymer ML-T CrossOver
Interieur Hymer ML-T CrossOver

Op de site van Hymer, waar je via onderstaande button op terechtkomt, vind je meer informatie over deze Hymer 2025-modellen. Wil je nog zo’n stoere camper zien? Kijk dan eens naar de nieuwe Dethleffs Globebus Performance 4×4.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…