Kabe Classic exterieur

Instapserie Kabe Classic 740 maakt comeback

Marije Onderwaater

Drie jaar was de Kabe Classic 740 afwezig. Nu is de halfintegraalserie, bestaande uit drie indelingen, terug: frisser, comfortabeler en rijker uitgerust dan ooit.

De comeback is goed nieuws voor kampeerders die graag comfortabel op reis gaan. De Kabe Classic 740 geldt namelijk als de instapserie van het merk uit het Zweden en dat biedt volgens Kabe’s Area Sales Manager Peter Vlaanderen vele voordelen: “De nieuwe Classic is waarschijnlijk de meest betaalbare modelserie op de markt met gepatenteerde Kabe-kwaliteit, all-year eigenschappen en moderne techniek.”

Kabe Classic_740LGB
Kabe Classic_740LGB

Nieuwe graphics

Het exterieur van de Kabe Classic 740 is compleet vernieuwd. Opvallend is de cabine, die grijs is en de halfintegraal een sportief voorkomen geeft. De graphics hebben eveneens een update gekregen. Het felle Kabe-rood heeft plaatsgemaakt voor een warmere roodtint die langzaam overloopt naar bijna auberginekleurig, gecombineerd met wit en zwart. De striping loopt helemaal door naar voren, wat ervoor zorgt dat de grijze cabine en de witte opbouw toch één geheel vormen.

Kabe Classic
Kabe Classic

Fiat Ducato

Basisvoertuig van de 7,40 meter lange TMC 740 is de nieuwe Fiat Ducato. Dankzij het maximaal totaalgewicht van 3500 kilogram is een B-rijbewijs voldoende om in de Kabe Classic 740 te mogen rijden. De camper is standaard uitgerust met een 140 pk-motor en een achttrapsautomaat.

Drie optiepakketten

Liever meer power? Dan is het heavy pakket een goede keuze. De camper heeft dan een motor van 180 pk en een totaalgewicht van 4400 kilo. Een C-rijbewijs is dan vereist, net als voor dat andere heavy pakket met een maximaal totaalgewicht van 4250 kilogram. De Kabe-halfintegraal is tenslotte nog uit te rusten met een veiligheidspakket.

Er zijn meerdere mogelijkheden, waaronder een 180 pk-motor, een chassis-pakket 180 pk 3.650 kg, een chassis-pakket 140 pk 4.250 kg en een chassis-pakket 180 pk 4.400 kg.

Kabe Classic interieur
Kabe Classic interieur
Classic_740LGB-keuken
Classic_740LGB-keuken
Classic_740LGB-bedden
Classic_740LGB-bedden

Frans bed of lengteslapen

Aan de indelingen van de Kabe Classic 740 is niets gewijzigd. Allemaal hebben ze een L-vormige zitgroep met daarboven een elektrisch hefbed voor twee personen. Er zijn dus vier slaapplaatsen.

Verder zijn de drie plattegronden allemaal net iets verschillend:

740 LXL

De indeling met een Frans bed, met daarnaast de badkamer. De LXL heeft een hoekkeuken met daar tegenover de koelkast.

740 LGB

Ook de LGB heeft een hoekkeuken, alleen is de koelkast ernaast geplaatst. Aan de overkant de badkamer en achterin de enkele bedden.

740 T

De T is eveneens een indeling met enkele bedden, alleen zijn deze niet helemaal achterin te vinden. Daar strekt zich over de gehele breedte namelijk de badkamer uit. De keuken verschilt van de LXL en LGB: dit is namelijk een rechte keuken, links van de ingang, met de koelkast aan de overkant.

Kabe Classic 740LGB plattegronden
Kabe Classic 740LGB plattegronden

Kabe Classic 740

De Kabe Classic 740 is verkrijgbaar vanaf 135.820 euro. Voor die prijs krijgen de drie halfintegralen in deze instapserie van Kabe alle luxe en comfort waar het merk uit Zweden om bekendstaat. En natuurlijk is de TMC 740 ook toegerust op koude winters én hete zomers.

Meer weten? Klik op de button hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 12 en 15 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…