Kabe Classic

Kabe campers 2025: nieuwkomer Classic en spannende indelingen

Marije Onderwaater

Kabe gaat seizoen 2025 in met héél veel campernieuws. Classic is de nieuwe halfintegraalserie, de Novum-serie krijgt spannende uitbreiding en ook op integraalcampergebied is er van alles te vertellen. Binnenkort lichten we de nieuwe Kabe campers voor 2025 groot uit, nu stellen we ze alvast voor.

Kabe Classic

Camperserie Classic, bestaande uit drie 7,40 meter lange halfintegralen op de Fiat Ducato, is toch wel hét nieuws van Kabe campers 2025. Dat begint al bij het exterieur, dat behoorlijk verschilt dan wat we van Kabe gewend zijn. Het felle rood, gecombineerd met zwart en grijs, heeft bij de Classic plaatsgemaakt voor dezelfde kleurencombinatie in iets meer donkere tinten. Ook het design is totaal anders; de golvende strepen zijn verdwenen. In plaats daarvan is gekozen voor een grafisch design.

Verschillende plattegronden

De Kabe Classic-serie bestaat uit drie indelingen, die veel van elkaar verschillen. Helemaal nieuw zijn ze niet; we kennen ze van andere Kabe-series.

Classic LGB
Indeling met enkele bedden achterin, een combi-badkamer en een ruime zitgroep.

Classic LXL
Indeling met een Frans bed en daarnaast de badkamer. In de zithoek een L-vormige bank en een stoel.

Classic T
Indeling met badkamer achterin over de volle breedte, daarvoor de enkele bedden.

Plattegronden Kabe Classic
Plattegronden Kabe Classic

Kabe Novum Compact

Uitbreiding voor de halfintegraalserie Kabe Novum op Mercedes Sprinter. Daar komt de Novum Compact bij, eveneens op de Sprinter. De naam zegt het al; deze halfintegraal telt aan alle kanten wat minder centimeters dan de vertrouwde Novum. Dat begint al bij de lengte; de Novum Compact is met zijn 7,16 meter bijna 29 centimeter korter dan de 7,47 meter lange Novum. Ook de buitenbreedte verschilt: 2,24 meter ten opzichte van 2,39 meter. Aan de buitenzijde is het breedteverschil dus 19 centimeter, binnen is dat 15 centimeter.

Frans bed en enkele bedden

De Novum Compact komt in twee indelingen:

Novum 720C LXL
Indeling met een Frans bed en rechts daarvan de badkamer, waar de opklapbare wastafel opvalt. Deze LXL heeft voorin een face-to-face-zitgroep.

Novum 720C LGB
Indeling met enkele bedden, een combi-badkamer, een rechte keuken en een ruime zitgroep.

Verandering bij de Novum

De reguliere Novum blijft niet achter; deze halfintegraalserie krijgt voor seizoen 2025 een nieuwe standaarduitrusting én een lagere vanafprijs. De Novum is ook verkrijgbaar met een Royal-pakket en een Heavy-pakket.

Kabe Novum
Kabe Novum
Kabe Novum
Kabe Novum

R i810 LGB-indeling Crown en Imperial

Crown en Imperial, de integraalseries van het Zweedse merk, krijgen er in dit nieuwe seizoen een echte krachtpatser bij. Deze R i810 LGB heeft met zijn 190 pk-motor net wat meer power dan de bestaande i810 LGB, die standaard een 170 pk-motor heeft. Ook komt de tandemasser R i810 LGB, die eveneens een Sprinter-chassis heeft, met achterwielaandrijving. Een negentrapsautomaat is ook in deze nieuwkomer te vinden. Luchtvering achter is optioneel. Het maximaal toelaatbaar gewicht van de R i810 LGB is 5500 kg. Deze integraalcamper mag nog eens een aanhanger van 2000 kg trekken, wat betekent dat hij genoeg kracht heeft om bijvoorbeeld een paardentrailer of een aanhanger met een kleine auto te trekken.

Kabe campers 2025 Imperial
De Kabe Imperial
Kabe campers 2025 Imperial
De Kabe Imperial

Royal nieuws

Ook bij de luxe halfintegraalserie Kabe Royal is er nieuws: de LGB-indeling is aangepast. Hier valt vooral de royale badkamer met separate douchecabine op. Bij de LGB is het mogelijk om met het Flexline-systeem de ideale indeling samen te stellen. Deze optie is er ook voor de Royal LQB, de indeling met een queensbed.

Kabe Royal x880 LQB exterieur
De Kabe Royal
Kabe Royal x880 LQB exterieur
De Kabe Royal

Ander exterieur voor Kabe Van

De buscamperserie Kabe Van krijgt voor het komende modeljaar een nieuw jasje. Het design van de buitenzijde is aangepast en naast de standaardkleur wit is het ook mogelijk om voor de metallic kleur tenoritgrijs te kiezen. In het interieur zijn ook enkele aanpassingen gedaan; zo heeft de dinettebank een upgrade gekregen met nieuwe stof en verstelbare hoofdsteunen, en is de uitschuifbare tv nieuw.

Offroad-pakket

Kabe biedt de Van vanaf nu ook aan met een offroad-pakket, dat bestaat uit 18 inch wielen, brede wielkasten, een bullbar en speciale striping. Bij een tripje buiten de gebaande paden is het fijn om veel schoon water te hebben. Dat treft, want de verswatertank in de Kabe Van is van van 83 liter naar 91 liter gegaan.

Kabe Van exterieur 2025
Het vernieuwde exterieur van de Van
Kabe Van exterieur 2025
Het vernieuwde exterieur van de Van

Kabe campers 2025: overig nieuws

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over Kabe campers voor seizoen 2025. Zo zijn de garagedeuren en luiken in vrijwel alle campers vergroot en verbreed. Ook in de keukens zijn aanpassingen gedaan. De Imperial heeft nu bijvoorbeeld een hybride kookstel met twee gaspitten en één inductieplaat. Uit alle Kabe’s verdwijnen de Dometic-koelkasten – behalve de Slim Tower – om plaats te maken voor een grote koelkast van Thetford.

Zwarte accenten

In het interieur springt het vernieuwde design van de bovenkasten in het oog, evenals de zwarte accenten. Onder meer handgrepen, haken, kranen en armaturen zijn in stijlvol zwart uitgevoerd.

Kabe campers 2025

Binnenkort lees je meer over de Kabe campers 2025 én we vertellen je komende week over het Kabe 2025-caravannieuws. Neem via onderstaande button alvast een kijkje op de website van Kabe.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…