Eriba Car 602 exterieur rood

Kleurrijke publiekslieveling Eriba Car 602 stelt zich voor

Marije Onderwaater

Het is alweer twee weken geleden dat de Eriba Car stond te shinen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. En deze kleurrijke buscamper gloeit nóg na van alle bewonderende blikken; dat waren er veel! Voor de Eriba Car 602 was het de eerste kennismaking met het grote publiek. Hier stelt deze publiekslieveling zich nog eens voor.

Misschien vraag jij je af: “Die vrolijke buscamper van Eriba ken ik toch al?”. En dat klopt! In januari bestormde het eerste exemplaar de campermarkt: de Eriba Car 600. Deze 5,99 meter lange buscamper op de Volkswagen Crafter heeft een klassieke indeling met een dinettebank en tafel, en achterin een dwarsbed. De Eriba Car 602 is even lang en heeft hetzelfde basisvoertuig, maar de indeling is compleet anders.

Interieur Eriba Car
De Eriba Car 600 heeft een dinettebank
Interieur Eriba Car
De Eriba Car 600 heeft een dinettebank
Eriba Car camper
...en een dwarsbed
Eriba Car camper
...en een dwarsbed

Eriba Car 602

Een dinettebank en tafel zijn niet te vinden in de Eriba Car 602. In plaats daarvan heeft deze buscamper een hoge kast met daarin – naast opbergruimte – een uittrekbaar tafeltje en een 70 liter-compressorkoelkast. Wil je voorin relaxed zitten? Dat kan op de draaibare cabinestoelen.

Eriba Car 602 interieur
Eriba Car 602 interieur

Zithoek of enkele bedden

Voor de echte zithoek moet je achterin de Eriba Car 602 zijn. Hier staan twee banken tegenover elkaar in een face-to-face-opstelling. Deze banken zijn om te bouwen tot twee enkele bedden, die een afmeting van 200 x 75 cm en 190 x 75 cm hebben. De Eriba Car 600 heeft op deze plek een dwarsbed van 200 x 136 cm.

EC 602 bedden
EC 602 bedden

Strak keukenblok

De keuken in de Eriba Car 602 is vrijwel gelijk aan die in de 600. Het tweepitsgasstel en de vierkante spoelbak hebben elk een eigen glazen afdekplaat, die je handig als afzetruimte kunt gebruiken. Aan de rail boven de kook-spoelcombinatie kan je van alles ophangen, zoals bijvoorbeeld keukengerei. Ook kun je nog wat spulletjes kwijt in het open vak boven het keukenblok. Verder zijn er drie grote lades, allen met soft-closesluiting.

EC 602 keuken
EC 602 keuken

Binnen of buiten douchen

De combi-badkamer is even stijlvol als de rest van de camper. Hier vind je een een toilet, een ruimtebesparende opklapbare wastafel, een spiegel, kastjes voor verzorgingsproducten en een douche, die je door het raampje heen kunt trekken om hem ook buiten te gebruiken.

EC 602 badkamer
EC 602 badkamer
EC 602 toilet douche
EC 602 toilet douche

Kleurrijk van buiten én van binnen

De Eriba Car 602 en de 600 zijn lekker kleurrijk. Dat begint al aan de buitenkant, waar keuze is uit Deep Ocean, Cherry Red en Metallic Indium Grey. De eerste twee worden gecombineerd met Candy White. Kies je voor grijs, dan is dat met een combinatie van Metallic Indium Grey en Metallic Reflex Silver.

Blauw interieur

Het interieur heeft de kleur Deep Ocean, die mooi past bij de vloer in jachtlook en het Tiberino-houtdecor. Verder is er keuze uit de twee lichte standaardstoffen Toledo Sand en Seattle Stone, en de ledersoorten Dayton Cognac en Boston. De exterieurkleur komt terug in de sierstiksels van de kussens. De wanden zijn bekleed met grijs vilt.

Eriba Car op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Zoals gezegd kon de Eriba Car tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs op flink wat bezoekers rekenen. Ook Jos nam een kijkje in de buscamper. Hoe dat ging, zie je in onderstaande Campingtrend Liveshow.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 12 en 15 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…