Maxus RV La Marca

Opnieuw uit China: La Marca haalt Maxus RV naar Duitsland

Marije Onderwaater

Wat je van ver haalt is... Tja, de bezoeker van de Caravan Salon in Düsseldorf mag het zeggen. Daar staat naast de nieuwe Chinese camper Deddle RV nóg een kampeerauto uit China te schitteren. La Marca, ook verantwoordelijk voor de import van Deddle, haalt namelijk het merk Maxus RV naar Duitsland.

Het Chinese hoekje op de Caravan Salon wordt steeds groter. Onlangs kondigde La Marca, de camperbouwer en -importeur uit het Duitse Landsberg am Lech, al een samenwerking aan met het merk Deddle RV uit China. Vanaf morgen staan zij met de Carbonic Liner, een nieuwe carbon camper op een Iveco Daily-chassis, op de kampeerbeurs in Düsseldorf.

Oorsprong in Groot-Brittannië

Op de Caravan Salon in Düsseldorf presenteert La Marca nu ook een ander Chinees campermerk: Maxus RV. Autofabrikant Maxus, bekend van bedrijfswagens, is onderdeel van een van de grootste autofabrikanten in China: SAIC Motor Corporation. De oorsprong van Maxus ligt in Groot-Brittannië, waar SAIC in 2010 de LDV Group overnam en tot Maxus transformeerde.

Opvallende campers

Maxus RV bouwt allerlei soorten campers, die soms behoorlijk opvallen. Zoals de Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition, die een complete extra verdieping heeft. Zo gek zal het met de Maxus campers die nu naar Duitsland komen vooralsnog niet worden.

Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition
De Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition
Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition
De Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition

Camper op Maxus Deliver9

De campers die La Marca vanuit China naar Duitsland haalt, hebben de Maxus Deliver9 met een 148 pk-dieselmotor en verhoogd dak als basisvoertuig. Alle campers zijn gasvrij en voorzien van onder meer lithiumbatterijen, een omvormer 12V/220V, een inductiekookplaat, een compressorkoelkast, zonnepanelen en een laadbooster. De Deliver9 is uitgerust met allerlei assist-systemen.

Maxus RV front
Maxus RV front

Interieur Maxus RV

De foto’s die La Marca van de buscampers vrijgeeft, tonen een vrij basic en strak interieur. De dinettebank bestaat uit twee – op het oog – comfortabele stoelen met armleuning. Een dubbel stapelbed achterin biedt in totaal vier slaapplaatsen.

Maxus RV interieur
Maxus RV interieur
Maxus camper
Maxus camper

Maxus RV op Caravan Salon

Natuurlijk neemt Campingtrend de komende dagen een kijkje op de stand van La Marca om de campers van Maxus RV beter te bekijken. Ga je ook naar Düsseldorf en wil je de Maxus én de Carbonic Liner van Deddle RV zien? Bezoek dan de stand van La Marca in Hal 11.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…