Genius achterzijde

Malibu plakt stukje buscamper aan innovatieve Genius op Sprinter

Marije Onderwaater

Wat doe je als camperbouwer als je graag een buscamper van 6,40 meter op een Mercedes Sprinter in de showroom wilt zetten? Dat wordt lastig, want Mercedes heeft Sprinters van 5,93 meter en van 6,96 meter, maar niets daar tussenin. Malibu is niet voor één gat te vangen en plakte er eigenhandig een stukje aan vast. Het resultaat: de innovatieve Malibu Genius 641 LE van 6,41 meter, waarvan je in dit artikel ook een video vindt.

Het was echt even puzzelen voor Malibu om voor het eerst een buscamper op Mercedes Sprinter te bouwen. De kenmerkende Malibu-indeling past niet in een 5,93 meter lange Sprinter en voor een buscamper van 6,96 meter zijn er weinig geïnteresseerden. Daarom ontwikkelde het merk, onderdeel van de Carthago Group, een innovatieve achterverlenging. Nu is er de Malibu Genius 641 LE, óp de Sprinter en met een bijzondere Sprinter-lengte van 6,41 meter.

Malibu Genius exterieur
Malibu Genius exterieur

Enkele bedden

Door die achterverlenging kan Malibu alles wat het wil kwijt in de Sprinter. Zo is er bijvoorbeeld plek voor enkele bedden van 2 meter lengte, indrukwekkend voor een buscamper. De bedden zijn omhoog te klappen zodat de opbergruimte eronder – waaronder een kledingkast – toegankelijk is.

Genius enkele bedden
Genius enkele bedden
Malibu Genius opbergruimte onder bed
Malibu Genius opbergruimte onder bed

Geen dubbele deuren, maar achterklep

De opbergruimte onder de bedden is ook van buitenaf toegankelijk. Niet via dubbele deuren, die heeft de Malibu Genius niet, maar via een achterklep. Deze garage is mede mogelijk gemaakt door die extra buscampercentimeters en heeft een volume van 1400 liter.

Verschillende systemen

Op de optielijst van Malibu staan verschillende systemen om deze opbergruimte mee in te richten. Wie fietsen mee wil nemen en de ruimte achterin wil vrijhouden, kiest voor een externe fietsendrager waar twee elektrische fietsen op passen. De e-bikes liever ín de camper? Dan komt fietsendrager Weekender mooi van pas. Dit systeem is uitschuifbaar en dus is het een fluitje van een cent om de fietsen in- en uit de camper te laden. En dan is er nog een aantrekkelijke optie: een organisatiesysteem met boxen op een rails. Dit systeem lijkt het meest op een uittrekbare kast. Ook de campingtafel- en stoelen passen hierin.

Genius Weekender
Genius Weekender
Genius boxensysteem
Genius boxensysteem

Ruim opgezet interieur

De Malibu Genius heeft een klassieke buscamperindeling met een dinette en draaibare cabinestoelen. Met een uittrekbaar blad wordt de tafel net een tikkie groter. De keuken is ruim van opzet, met een 84 liter-compressorkoelkast, een tweepitsgasstel, werkbladverlenging en ruime lades.

Malibu Genius interieur
Malibu Genius interieur

Supermax badkamer

Extra aandacht verdient de badkamer, die van Malibu de naam Supermax heeft gekregen. Deze badkamer is heel compleet, met een grote spiegelkast, een kleinere kast, een wastafel, toilet en douche. Om ruimte te creëren, maakt Malibu gebruik van een opklapbare wastafel en een toilet dat onder dinettebank kan draaien. Als alles is gesloten, ingeklapt en weggedraaid, is de badkamer één grote doucheruimte die zelfs doorloopt tot in het woongedeelte. Een deur zorgt ervoor dat er geen water de camper in loopt. De badkamer is goed te ventileren dankzij het Micro Heki-dakluik.

Privacy met two rooms

Voor de Malibu Genius 641 LE gebruikt het merk het eigen two rooms-concept. Door de badkamerdeur helemaal open te zetten, dient deze als scheidingswand tussen de keuken en zithoek, en de badkamer en het bed. Een extra element kan vanaf de deur over het keukenblad draaien, zodat de badkamer en het bed compleet van het leefgedeelte zijn afgesloten. Het two rooms-concept is ook te vinden in de Malibu First Class.

Malibu Genius badkamer
Malibu Genius badkamer
Malibu Genius toilet
Malibu Genius toilet
Malibu Genius douche
Malibu Genius douche

Malibu Genius in Düsseldorf

De Malibu Genius is al snel live te bekijken. Malibu toont deze bijzondere buscamper met achterverlenging voor het eerst op de Caravan Salon in Düsseldorf, die vrijdag 30 augustus van start gaat.

Video Genius

Wil je de Genius alvast zien? Bekijk dan deze video die Jos bij de perspresentatie maakte.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…