Kronos Fit exterieur

Smalle halfintegraal Kronos Fit en buscampernieuws bij Roller Team

Marije Onderwaater

Modern, jong en compact; daarmee omschrijft Roller Team de Kronos Fit. Deze smalle halfintegraalcamper is verkrijgbaar in drie lengtes en evenveel indelingen. En Roller Team heeft nog meer nieuws voor 2025: er is uitbreiding in de buscamperserie Livingstone en de halfintegraal- en integraalserie Zefiro is aangepast.

Kom maar op met die nauwe straatjes, de smalle halfintegraal Kronos Fit van Roller Team past er met zijn 2,15 meter prima doorheen. Met deze nieuwe camper richt het Italiaanse merk, onderdeel van de Trigano Group, zich op kleine reisgezelschappen die willen profiteren van een wendbare kampeerauto zonder in te leveren op comfort.

RT Kronos Fit 281
RT Kronos Fit 281

Kronos Fit in drie indelingen

De serie Kronos Fit bestaat uit drie plattegronden. Allemaal hebben ze de Ford Transit met 130 pk-motor als basisvoertuig en in de keuken een 137 liter-koelkast.

Kronos Fit 291 P
Deze indeling is 5,99 meter lang en heeft een dwarsbed achterin. Optioneel zijn er nog twee slaapplaatsen aan toe te voegen: een eenpersoonshefbed en voor de L-vormige zithoek is een bedombouw verkrijgbaar. De 291 P is voorzien van een rechte keuken en een vario-badkamer met draaibare wastafelwand.

Kronos Fit 230 TL
Bijzondere plattegrond op een lengte van 6,39 meter. De gehele achterzijde is ingericht als kastruimte met daarvoor de badkamer, mét aparte douchecabine. Een scheidingswand zorgt voor privacy tijdens het douchen of omkleden. De 230 TL heeft face-to-face-banken met daarboven een tweepersoonshefbed. Een ombouw voor de zitgroep is optioneel.

Kronos Fit 281 P
Enkele bedden in deze indeling van 6,69 meter, de langste van de drie. Ook hier een L-vormige zithoek – waarvoor een ombouw beschikbaar is – en een optioneel eenpersoonshefbed. Deze indeling is verder gelijk aan de 291 P.

Plattegronden Kronos Fit
Plattegronden Kronos Fit

Nieuwe buscampers Livingstone

Roller Team verrast voor modeljaar 2025 ook met de Livingstone 6 XL, een nieuwe aanvulling op de bestaande buscamperserie. De Livingstone 6 van 5,99 meter met enkele bedden is al onderdeel van deze serie. Die komt nu in een net iets andere indeling.

Livingstone 6 XL

In de 6 XL-versie is deze leuke buscamper nog steeds bijna 6 meter lang, alleen is achterin gekozen voor een elektrisch bedienbaar hefbed van 1,60 x 1,90 meter. Door het hoog te zetten, kunnen kampeerders in de ruimte eronder van alles meenemen. De Livingstone 6 XL heeft een combi-badkamer, een keuken met tweepitsgasstel en een 70 liter compressorkoelkast en vier goedgekeurde zitplaatsen. Een slaaphefdak met bed, voor twee extra slaapplaatsen, is optioneel.

Livingstone 7 Active

Voor grote kampeergezelschappen is er nu de 5,99 meter lange Roller Team Livingstone 7 Active, met een slaaphefdak en standaard vijf slaapplaatsen. Naast het pop-up dak is er nog een stapelbed en van de dinette is een vijfde bed te maken. In de zitgroep kunnen vijf mensen zitten. De tafel is groot genoeg voor z’n vijven, maar klapt net zo makkelijk weer in om ruimte te besparen. De badkamer, met toilet en douche van elkaar gescheiden, is met deuren af te sluiten van het stapelbed en het leefgedeelte.

Livingstone 6 XL
Livingstone 6 XL

Zefiro in het nieuw

Een nieuw exterieur én interieur voor de Zefiro, die bij de halfintegralen bestaat uit zes plattegronden in twee lengtes, 6,99 meter en 7,45 meter, en bij de integraalcampers uit twee indelingen van 7,45 meter. De Zefiro is leverbaar op de Fiat Ducato en de Ford Transit.

Nieuw en fris

De buitenkant van de Zefiro heeft een nieuw fris design gekregen. Het interieur is eveneens aangepakt, met enkele slimme oplossingen die voor ruimtebesparing zorgen.

Zefiro 282 TL Winter special

De halfintegraalcamper Zefiro 282 TL (7,45 meter, enkele bedden, badkamer achterin) is vanaf nu ook als ‘Winter special’-model te koop. In deze speciale uitvoering is deze Roller Team-halfintegraal uitgerust met Alde-verwarming, vloerverwarming en onder meer geïsoleerde tanks.

Roller Team Zefiro exterieur
Roller Team Zefiro exterieur
Zefiro interieur
Zefiro interieur

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 12 en 15 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…