Sun Living 2025

Sun Living 2025: kiezen voor Ford en nieuwe indelingen

Marije Onderwaater

Drie nieuwe plattegronden, de Ford Transit als basisvoertuig en een ander exterieur; dat is het Sun Living 2025-nieuws. En natuurlijk is er nog veel meer te vertellen!

Groot nieuws is er op chassis-gebied. Sun Living had tot nu toe alleen de Fiat Ducato als basisvoertuig. Daar komt nu voor de S- en de A-serie de vernieuwde Ford Transit bij. Daarbij is er keuze uit een 130 pk- of 165 pk-motor en een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat. Daarnaast biedt Sun Living de Ford op een light- en een heavy-chassis.

 

Drie nieuwe indelingen

We beginnen dit Sun Living 2025-nieuws met de drie nieuwkomers. Dit zijn ze:

 

Sun Living S 72SP

De S-halfintegraalserie krijgt er een nieuwe indeling bij. De S 72SP neemt de plaats in van de S 70SP. De 72SP heeft net iets meer te bieden dan zijn voorganger, namelijk 20 centimeter extra, waarmee hij uitkomt op een lengte van 7,20 meter. Vanzelfsprekend ontstaat zo meer ruimte en bewegingsvrijheid.

Vijf goedgekeurde zitplaatsen

De S 72SP heeft een zitgroep waar – inclusief de draaibare cabinestoelen – vijf mensen in kunnen plaatsnemen. De hoekkeuken is achter de dinettebank geplaatst, en heeft onder meer een kookstel met drie gaspitten. Aan de overkant staat de koelkast.

Vier slaapplaatsen

Geen combi-badkamer in de S 72SP, maar een badkamer met wastafel en toilet, en een separate douchecabine. Daarachter het dwarsbed, dat een afmeting van 2,10 x 1,40 meter heeft. Nog twee slaapplaatsen zijn te vinden in het elektrisch hefbed (1,90 x 1,25 meter) dat boven de zitgroep hangt.

Ford of Fiat

De Sun Living S 72 SP is verkrijgbaar op een Ford met 130 pk-motor voor 83.046 euro. Voor de Fiat-versie met 140 pk-motor is de Nederlandse vanafprijs 85.416 euro.

Sun Living S 72SP
Sun Living S 72SP
Plattegrond Sun Living S 72SP
Plattegrond Sun Living S 72SP

Alkoofcamper

Dezelfde indeling zien we in een nieuwe alkoofcamper van Sun Living: de A 72SP. Deze nieuweling heeft nagenoeg dezelfde afmeting als de halfintegraal. Deze camper geen elektrisch hefbed, maar twee slaapplaatsen in de alkoof. Er zijn vijf goedgekeurde zitplaatsen en vier slaapplaatsen.

Alleen op Ford

De A 72SP is alleen op Ford verkrijgbaar. In de versie met 130 pk-motor én automatische transmissie is de Nederlandse vanafprijs 86.862 euro.

A 72SP
A 72SP

Helemaal nieuw: A 70DK

Nóg een nieuwkomer in de alkoofcamperserie is de A 70 DK. Dit is een echte gezinscamper met zes goedgekeurde zitplaatsen en maar liefst zeven bedden. De 7,05 meter lange A 70 DK heeft een treinzit plus een bank voor twee personen.

Stapelbed achterin
De koelkast is links van de ingang te vinden, met daarnaast de vario-badkamer met draaibare wastafelwand. Aan de overkant de hoekkeuken en een flinke kledingkast. Er zijn vier vaste slaapplaatsen, in het alkoofbed en in het stapelbed achterin. Ook in de omgebouwde zitgroep kunnen kampeerders slapen.

Alleen op Fiat
De A 70 DK is alleen verkrijgbaar op Fiat en kost met 140 pk-motor 84.676 euro.

Interieur A 70DK
Interieur A 70DK
Interieur A 70DK
Interieur A 70DK
A 70DK
Plattegrond A 70DK
A 70DK
Plattegrond A 70DK

Meer Sun Living 2025-nieuws

En er is nog meer te vertellen over Sun Living in 2025. Zo is het exterieur van zowel de halfintegralen als alkoofcampers, en dat van de buscampers, gewijzigd. Het kenmerkende Sun Living-blauw is bij de S- en A-serie grotendeels verdwenen, in plaats daarvan is een grijze streep gekomen met slechts nog een stukje blauw. Ook in de V-buscamperserie voert grijs de boventoon in de striping en is het blauw gemarginaliseerd.

Andere ramen en led-verlichting

Nieuw zijn verder de Dometic S4-ramen, de polyester bodem die nog betere bescherming biedt, de sloten op de garagedeuren en de led-verlichting bij onder meer het kenteken en de toegangsdeur.

Sun Living 2025 exterieur
Sun Living 2025 exterieur

Veranderingen interieur

In het interieur van Sun Living is eveneens het een en ander gewijzigd. Zo zien we veel donkere accenten, iets dat meer merken doorvoeren in 2025. Onder meer de keukenkraan, ophanghaakjes, druksloten en de onderkant van de bovenkasten hebben nu een donkere kleur, wat voor een trendy uitstraling zorgt.

Noemenswaardig is ook de garantie op de waterdichtheid van de modellen, die van 5 naar 10 jaar is gegaan. Dit geldt zowel voor de campers van Sun Living – onderdeel van het Sloveense Adria Mobil – als voor de campers van Adria.

Sun Living 2025 interieur
Zwarte accenten in het interieur
Sun Living 2025 interieur
Zwarte accenten in het interieur

Sun Living op de KCJ

De campers van Sun Living staan nog deze week op de Caravan Salon in Düsseldorf. Begin oktober is het merk ook aanwezig op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…