Etrusco campers

Veel Etrusco-nieuws: instapserie halfintegralen en buscamper als ruimtewonder

Marije Onderwaater

Fris, stijlvol, avontuurlijk én ervaren: dat is het Italiaanse campermerk Etrusco. Een jaar geleden nam het merk positie in op de Nederlandse markt met een compleet aanbod aan campers in alle soorten en maten. Voor modeljaar 2025 presenteert Etrusco verschillende nieuwe modellen waaronder een instapserie met halfintegralen en de buscamper CV 640 PB met een elektrisch verstelbaar lengtebed.

Stel: je bouwt een fabriek voor campers en stuit daarbij op een Etruskische nederzetting. Het overkwam de Erwin Hymer Group, waar Etrusco onderdeel van uitmaakt. Bij de bouw van een fabriek voor Laika – ook een EHG-merk – zorgde de ontdekking van een Etruskische nederzetting op de bouwplaats voor vertraging. Toen EHG later een naam zocht voor een nieuw campermerk, samen met Laika geproduceerd in het Toscaanse San Casciano, was die al snel gevonden. Etrusco dus. Het vermoeden is dat de Etrusken nooit hadden kunnen denken dat er ooit een campermerk naar ze zou worden vernoemd.

Urban camper of luxe integraal

Etrusco bestaat sinds 2016. Het wagenpark biedt elke kampeerder de camper van zijn of haar dromen. Alles is vertegenwoordigd: van een urban camper die je ook voor woon-werk-verkeer kunt gebruiken tot een luxe integraalcamper die van alle gemakken is voorzien.

Etrusco UC 5.0 XR
Urban camper: de Etrusco UC 5.0 XR
Etrusco UC 5.0 XR
Urban camper: de Etrusco UC 5.0 XR

Nieuwe instapserie halfintegralen

Spannend nieuws bij de halfintegralen: daar presenteert Etrusco op de Caravan Salon 2024 een nieuwe serie instapmodellen. Met deze serie wil Etrusco halfintegralen met een sympathiek prijskaartje in de showroom zetten. De campers in de serie hebben een Fiat Ducato-chassis, bieden veel wooncomfort en zijn voorzien van allerlei slimme functies.

Minimalistisch en comfortabel

De eerste halfintegraal in deze instapserie is de T 6.9 SB, die net onder de 7 meter blijft. Het interieur is minimalistisch en toch van alle gemakken voorzien. De enkele bedden achterin zijn ook voor lange kampeerders geschikt dankzij hun lengte van 2,07 en 2,00 meter. Samen kunnen ze een tweepersoonsbed vormen. Een elektrisch hefbed voorin en een ombouw van de zitgroep staan op de optielijst. De garage is ruim genoeg voor de bagage en kampeeruitrusting van een heel gezin. In het midden van de camper bevinden zich de Vario-badkamer en de moderne keuken met een flinke 135 liter-koelkast.

In de herfst van 2024 staat de nieuwe T 6.9 SB bij de dealers.

Buscamper Etrusco CV 640 PB

Dit najaar staat er een nieuwe Etrusco in de showroom: de CV 640 PB. Deze buscamper is vrijwel gelijk aan de 640 SB, alleen dan met een elektrisch verstelbaar lengtebed. Door voor deze oplossing te kiezen, is het mogelijk een enorme bagageruimte te creëren. Met het bed in de hoogste stand ontstaat eronder een ruimte van maximaal 140 centimeter hoog. Een heel verschil met de reguliere 73 centimeter. Door de gasflessen op een nog economischere manier te positioneren, zijn er ook in de breedte nog centimeters gewonnen. Door deze aanpassingen in hoogte en breedte groeit het volume onder het bed van 1350 liter naar 2365 liter.

Basisvoertuig van deze 6,36 meter lange buscamper is de Fiat Ducato met standaard een 140 pk-motor.

Etrusco CV 640 PB bed
Etrusco CV 640 PB bed
Etrusco CV 640 PB hefbed
Etrusco CV 640 PB hefbed
Etrusco CV 640 PB
Etrusco CV 640 PB

Uitbreiding smalle halfintegralen: V 6.8 SCF

De smalle halfintegralen van Etrusco – slechts 2,14 meter breed – krijgen er een indeling bij. De nieuwe V 6.8 SCF op de Ford Transit onderscheidt zich van de andere twee modellen door de riante face-to-face-zitgroep waarin de langsbanken tegenover elkaar staan. Net als de V 6.6 SF heeft de 6.8 SCF enkele bedden. Deze zijn 1,97 meter lang en om te bouwen tot groot tweepersoonsbed.

XXL-koelkast en Vario-badkamer

Niet alleen de zitgroep heeft een XXL-afmeting; dat geldt ook voor de koelvriescombinatie, die een inhoud van 135 liter heeft. In de Vario-badkamer kan de wastafelwand draaien waardoor er een douchecabine ontstaat. Met de komst van de V 6.8 SCF lanceert Etrusco ook een nieuwe optie voor de V-modellen, zoals het merk de smalle halfintegralen noemt. Daarvoor is nu een raam in de T-kap verkrijgbaar. Hiermee komt er nog meer licht binnen, wat ook het ruimtegevoel in de camper vergroot.

Etrusco-Vans
Etrusco-Vans

Etrusco-dealers in Nederland

Etrusco combineert de frisheid van een jong merk met de decennialange ervaring van de Erwin Hymer Groep. Ben je nieuwsgierig naar deze campers met Italiaanse charme? Bezoek dan een van de drie Nederlandse dealers:

Op de website van Etrusco vind je nog veel meer informatie over alle campers.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…