Adults only camping

5x adults only camping in Nederland en daarbuiten

Marije Onderwaater

Voor sommige kampeerders komt er een moment dat ze op vakantie willen genieten van stilte, even zonder kinderen. Deze 5 adults only campings in Nederland en daarbuiten spelen daarop in. Hier komen alleen volwassen campinggasten.

Camping BurgStadt in Duitsland

Bij het Duitse plaatsje Kastellaun, met zijn historische binnenstad, ligt camping BurgStadt. Dit is een adults only camping, al zijn kinderen vanaf 14 jaar welkom. Campinggasten kunnen gebruikmaken van de faciliteiten van het naastgelegen hotel. De regio Rijnland-Palts biedt veel bezienswaardigheden en activiteiten. Op BurgStadt zijn ook grote kampeermiddelen welkom, zoals flinke campers en expeditievoertuigen.
Website camping BurgStadt

 

Camping BurgStadt
Camping BurgStadt
Camping BurgStadt
Camping BurgStadt

50plus Campingpark Fisching in Oostenrijk

Ben je wel eens op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs geweest? Dan ben je 50plus Campingpark Fisching vast tegengekomen. De campingeigenaar – en Campingtrend-vriend – Bernd en zijn zoon Rainer weten altijd veel bezoekers naar de stand te lokken. Hun camping ligt in het Oostenrijkse Murtal en richt zich op volwassen rustzoekers. Voor kinderen en honden is geen plek op campingpark Fisching. Jos en DW namen er al eens een kijkje, zoals je in deze video kunt zien.
Website 50plus Campingpark Fisching

50plus campingpark Fisching
50plus campingpark Fisching
50plus campingpark Fisching
50plus campingpark Fisching

Camping De Drie Provinciën in Nederland

Kampeerders die reizen zonder kinderen kunnen terecht op 50+ camping De Drie Provinciën in Drenthe. Deze camping heeft drie visvijvers en een goed restaurant. In de omgeving zijn volop fiets- en wandelmogelijkheden. In 2022 werd De Drie Provinciën nog uitgeroepen tot de mooiste charmecamping in de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar. Wil je weten hoe het is om zo’n camping te runnen? Lees dan het interview dat wij met eigenaren Brigitte en Ronald hielden.
Website camping De Drie Provinciën

Camping Drie Provinciën
Camping Drie Provinciën
Camping Drie Provinciën
Camping Drie Provinciën

Petit Domaine de Vacances Les Armengauds in Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk, bij de stad Carcassonne en niet ver van de Middellandse zee en de Pyreneeën, kunnen volwassen vakantiegangers terecht op Les Armengauds. Op het terrein vind je een kleine camping met 25 ruime plaatsen, ingerichte tenten en gîtes. Afkoelen kan in het zwembad op de camping, waar je ook yogalessen kunt volgen. En zelf koken is niet nodig dankzij de table d’hôtes die de Nederlandse eigenaren bieden.
Website Petit Domaine de Vacances Les Armengauds

Domaine les Armengauds
Domaine les Armengauds
Domaine les Armengauds
Domaine les Armengauds

Camping Rosário in Portugal

Het is even rijden, maar dan wacht wel de Portugese rust. Deze adults only camping met terrassen ligt op 2 kilometer van het dorpje Rosário in het oosten van Portugal. Het terrein is 5 hectare groot en biedt onder meer kampeerplaatsen in de olijfboomgaard. Waterpret beleven kan in het zwembad op de camping of in het nabijgelegen meer. Vanwege de beperkte capaciteit voor campers en caravans raden de eigenaren aan voor aankomst even contact op te nemen.
Website camping Rosário

Camping Rosario
Camping Rosario
Camping Rosario
Camping Rosario

Liever geen adults only camping?

Staat een adults only niet op jouw lijstje? Bekijk dan deze campings met een binnenspeeltuin of deze campings met een airtrampoline.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…