Kamperen in de Loire-vallei op Flower Camping L’Île d’Offard

Martine van Kuler

Flower Camping L'Île d'Offard ligt op loopafstand van de stad Saumur, direct aan de Loire én heeft een zwembad, een restaurant en een speeltuin. Klinkt als de perfecte camping dus, maar is het dat ook?

Voor een camping die tot een keten behoort, ben ik altijd een beetje huiverig. Niet dat ik er ooit een slechte ervaring mee heb gehad, maar in mijn verbeelding zijn deze campings altijd massaal en weinig authentiek. Toch belandde ik afgelopen zomervakantie op Flower Camping L’Île d’Offard in de Anjou, de regio waar die net iets te zoete rosé vandaan komt.

Camping in de Loire-vallei

Flower Camping L’Île d’Offard ligt in Saumur, een stad die zijn faam heeft verworven dankzij de daar gevestigde paardenschool Cadre Noir, maar ook door het kasteel en de Saumur-Champigny wijn. Het zal je niet verbazen dat ik meer met het laatste heb, dan met het eerste, maar dat terzijde.

L’Île d’Offard ligt direct aan de Loire, maar verwacht daar niet te veel van. Door een hek en dichte begroeiing, kun je niet meteen bij de rivier komen. Overigens vond ik dat geen probleem, want de Loire was op dit punt geen gezellige kabbelend riviertje waarin je een duik kan nemen.

Bij aankomst op de camping, die aan de oever van de Loire ligt, prijkte er een groot ‘Complet’-bord op het raam van de receptie, maar gelukkig had ik onderweg in de auto al een plek voor drie nachten gereserveerd. Deze was niet al te groot, maar wel ruim genoeg voor onze caravan met luifel, bijzettentje en auto. De kampeerplaatsen zijn veelal gescheiden door heggetjes.

Flower Camping L'Île d'Offard
Flower Camping L'Île d'Offard
Flower Camping L'Île d'Offard
Vanaf het kasteel kun je de camping zien liggen.
Flower Camping L'Île d'Offard
Vanaf het kasteel kun je de camping zien liggen.

Uitzicht op het Château de Saumur

Het was ruim dertig graden toen we aankwamen, dus het eerste wat de kids deden was het zwembad opzoeken. Het was even spannend of zoonlief met zijn shorts het water in mocht, want strakke zwembroeken waren verplicht. Controle was er echter niet en het gros van de (jonge)heren droeg dan ook gewoon een wijd exemplaar. Het zwembad is niet groot, maar goed genoeg om even af te koelen. Vanuit het water heb je trouwens een prachtig uitzicht op het kasteel van Saumur, dat hoog boven de stad uittorent. Vooral ’s avonds in het donker is het een prachtig gezicht, zo ontdekten we toen we op het terras van het campingrestaurant dineerden.

Ik noem het dineren, omdat je op de camping meer kan krijgen dan een hamburger met friet. Iedere avond is er een buffet, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Hoewel ik een makkelijke eter ben, was ik over de kwaliteit niet razend enthousiast. Verblijf je op Flower Camping L’Île d’Offard en wil je vlakbij de camping eten? Net buiten de hekken, aan de oever van de Loire, bevindt zich een foodtruck/pop-uprestaurant. De locals komen hier borrelen en dat zegt vaak al genoeg. De sfeer is relaxed, het eten lekker en je zit er gezellig op meubilair dat zou uit de woonkamer van je oma lijkt te zijn gekomen. Aanrader!

Flower Camping L'Île d'Offard
Dit heerlijke terrasje net buiten de camping is een echte aanrader!
Flower Camping L'Île d'Offard
Dit heerlijke terrasje net buiten de camping is een echte aanrader!

Uitstapjes in de omgeving

Eigenlijk hadden we twee volle dagen. De eerste hebben we benut om een kanotocht te maken, de tweede om de stad Saumur te verkennen. Vanaf de camping wandel je hier in een minuut of twintig naar toe. Het centrum is klein, maar gezellig. Op het Place St. Pierre zijn leuke terrasjes. Natuurlijk moet je ook even de klim naar het kasteel maken. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Wij hebben een prima verblijf gehad op L’Île d’Offard, maar zoek je een camping in de Loire-vallei voor een langere periode, dan weet ik niet of deze Flower-camping de place-to-be is.

Informatie over Flower Camping L'Île d'Offard

Adres: Rue de Verden 49400 in Saumur
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht : ca. 780 kilometer
Geopend: Maart t/m oktober
Saumur

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!