Campings in Karinthië

Campings in Karinthië? Hier waren Jos en DW!

Marije Onderwaater

Het zonnige zuiden van Oostenrijk; dat is de bijnaam van de deelstaat Karinthië, waarvan Klagenfurt de hoofdstad is. Je kon Karinthië al ontdekken in de Campingtrend Liveshow. En dit zijn enkele campings waar Jos en DW waren.

Camping der Ilsenhof in Kanzian

De familie Steinkellner-Hönck runt gezamenlijk camping der Ilsenhof aan de Turnersee en richt zich daarbij voornamelijk op gezinnen. Vanaf de camping loop je zo naar het strand bij het meer, waar jong en oud zich de hele dag kan vermaken. ’s Avonds kun je met uitzicht op de Turnersee iets eten in het restaurant.
Website camping

Camping der Ilsenhof
Camping der Ilsenhof

Petzencamping in Feistritz ob Bleiburg

Kampeerders zijn het hele jaar door welkom op Petzencamping, waar ook glampeerders volop accommodatiekeuze hebben. De camping ligt aan de Pirkdorfer See. Vanaf Petzencamping zijn allerlei activiteiten te ondernemen. Wie liever op de camping blijft, zal zich ook niet vervelen. Het restaurant met zicht op het meer serveert specialiteiten uit Karinthië.
Website camping

Petzencamping
Petzencamping
Petzencamping
Petzencamping

Camping Burgstaller in Döbriach

Camping Burgstaller aan de Millstätter See is bekend bij veel kampeerders. Gezinnen met kinderen komen hier graag vanwege het enorme scala aan activiteiten, de douches in een piratenschip, de disco en de live muziek. Om op het strand aan het meer te komen, hoeven campinggasten alleen even de weg over te steken. Burgstaller heeft twee restaurants. Vanaf de camping kun je uitstapjes maken naar onder meer Seeboden, Spittal an der Drau en Villach.
Website camping

Camping Burgstaller Campings in Karinthië
Camping Burgstaller
Camping Burgstaller Campings in Karinthië
Camping Burgstaller

Sport Camping Flaschberger in Hermagor

Aan de Pressegger See, vlakbij de Italiaanse grens, ligt Sport Camping Flaschberger. Dit is een eenvoudige camping die het hele jaar geopend is. ’s Zomers is dit een ideale uitvalsbasis voor bergwandelingen of fietstochten en in de winter kun je met de gratis skibus naar het nabijgelegen wintersportgebied Nassfeld. De camping heeft een klein zwembad, een restaurant en een winkeltje. Het meer ligt op een kwartier rijden.
Website camping

Camping Flaschberger
Camping Flaschberger
Camping Flaschberger
Camping Flaschberger

Camping Breznik in Kanzian

De warmste zwemmeren van Oostenrijk liggen in het Jauntal. Daar is ook camping Breznik te vinden. Voor kinderen, sportievelingen, avonturiers en cultuurliefhebbers is hier van alles te doen. Breznik heeft een eigen stranden met relax- en speelmogelijkheden aan de Turnersee. Voor kampeerders zijn er standaardplaatsen, comfortplaatsen en premiumplaatsen.
Website camping

Camping Breznik
Camping Breznik
Camping Breznik
Camping Breznik

Campings in Oberösterreich

Dit waren vijf campings in Karinthië. Wil je ergens anders in Oostenrijk kamperen? Bekijk dan deze campings in Oberösterreich.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…