Campings op Isle of Wight + how to get there

Martine van Kuler

Cornwall, Devon en The Cotswolds zijn populaire vakantiebestemmingen in de Engeland. Misschien wat minder bekend, maar zeker net zo mooi is Isle of Wight. Dit eiland voor de Engelse zuidkust heeft schilderachtige dorpjes, prachtige stranden, witte kliffen en… campings. Deze drie campings op Isle of Wight zijn een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen.

Compton Farm

Deze gemoedelijke gezinscamping ligt dicht bij Compton Bay, een van de meest geliefde stranden van Isle of Wight. Het gebied staat bekend om zijn adembenemende uitzichten, glooiende heuvels en indrukwekkende krijtrotsen. Het strand zelf is een populaire plek voor surfers en strandliefhebbers. Er zijn ruime kampeerplekken, maar je kunt op Compton Farm (foto boven dit artikel) ook een stacaravan huren. Liever glampen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden, want er staan ruime Bell-tenten voor je klaar. Meer info op deze website.

The Orchards

Deze camping ligt tussen de appelboomgaarden in het westen van het eiland. The Orchards beschikt over zowel een binnen- als een buitenzwembad. Ideaal als je na een dagtrip een duik wilt nemen. Al is ook de zee maar tien autominuten weg. Op de camping is een goed gesorteerde campingwinkel aanwezig. Daarnaast is er een café waar je kleine maaltijden, snacks en drankjes kunt krijgen. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin. De camping heeft 120 toerplaatsen en 60 huuraccommodaties. Op deze website lees meer The Orchards.

The Orchards
The Orchards

Stoats Farm

Stoats Farm, gelegen nabij de iconische krijtsteenrotsen Needles, is perfect voor wandelaars. De camping ligt namelijk vlak bij het prachtige kustpad van Isle of Wight, maar ook niet ver van het stadje Yarmouth en het idyllische Freshwater Bay (foto boven dit artikel). De kampeerplekken zijn er in verschillende formaten, dus je kunt er zowel met een koepeltentje als een Concorde terecht. Liever wat huren? Ook op Stoats Farm zorgen Bell tenten voor een ultieme glampingvakantie. Meer info op de campingwebsite.

Stoats Farm
Stoats Farm

Hoe kom je op Isle of Wight?

Eigenlijk is dat heel eenvoudig. Vanuit de havens van Southampton, Portsmouth en Lymington gaan er veerboten naar het eiland.

Neem je de ferry vanuit Portsmouth naar Fishbourne, dan ben je ongeveer 45 minuten onderweg. De overtocht wordt uitgevoerd door rederij Wightlink.

Je bent een kwartier langer onderweg als je in Southampton op een van de boten van Red Funnel stapt. Deze brengt je in ongeveer een uur naar East Cowes.

De snelste manier om op Isle of Wight te komen is met de boot van Lymington naar Yarmouth, eveneens beheerd door Wightlink. Deze overtocht duurt slechts een half uur en is populair bij lokale bevolking. Tijdens de boottocht heb je namelijk een fantastisch uitzicht op kustlijnen van zowel het Engelse vasteland als die van het eiland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!