Camping Le Chêne du Lac

Camping Le Chêne du Lac: kamperen zoals kamperen bedoeld is

Martine van Kuler

Ruime plekken, een zwemmeertje, barretje en een gemoedelijke sfeer. Op camping Le Chêne du Lac in Bayas (Gironde) kun je kamperen in alle rust, terwijl het je tegelijkertijd aan weinig zal ontbreken.

Onderweg naar Biarritz besloten we afgelopen zomer een (doorreis)camping voor twee nachten te zoeken. Aan het Bassin d’Arcachon was vrijwel elke camping ‘complet’, dus we belandden wat meer landinwaarts op camping Le Chêne du Lac in Bayas. Dat was misschien wel een geluk bij een ongeluk.

Camping met een privémeertje

Vriendelijk en gemoedelijk zijn de eerste woorden die bij me opkomen als ik terugdenk aan camping Le Chêne du Lac. Dat begon al bij de receptie, waar de ontvangst door de eigenaresse heel hartelijk was. We mochten zelf een plekje op de camping uitzoeken. Dat was geen moeilijke opgave, want met een kleine dertig toeristische plaatsen en wat huuraccommodaties is de camping niet al te groot. De kampeerplaatsen zijn prima qua formaat, in ieder geval groot genoeg voor onze caravan met luifel, een bijzettentje en de auto.

Maar het grootste pluspunt van Le Chêne du Lac is toch echt wel het kleine lac. Dit meertje is alleen toegankelijk voor campinggasten. In het water liggen vlonders en opblaasbare kussens, en op het zandstrandje staan loungestoelen en ligbedden. Ook heeft de camping er een aantal kano’s liggen, waar je gratis gebruik van mag maken.

camping Le Chêne du Lac
Heerlijk zwemmen in dit kleine meertje.
camping Le Chêne du Lac
Heerlijk zwemmen in dit kleine meertje.

Brood, snacks en drank

Op de camping zelf is geen winkeltje, maar na een minuut of twintig rijden vind je een aantal grote supermarkten. Heb je geen zin om in de auto te stappen, dan kun je op de camping terecht voor vers brood, een patatje, burger of een andere simpele hap. Je kunt dit verorberen op het kleine terrasje, maar natuurlijk ook gewoon op je eigen kampeerplek. Kies je voor dat laatste, dan krijg je het eten op het bord mee. En heb je geen koude drank? Dan haal je een wijntje bij de snackbar. Ook hier geldt: dat glas komt wel weer terug. Niks statiegeld, maar goed van vertrouwen.

Dat laatste blijkt ook uit de jeu de boules-baan waar de ballen voor je klaarliggen, de tafeltennistafels met batjes en ballen, en het dartsbord met pijlen. Je mag alles gebruiken, zolang je het maar weer in nette staat achterlaat. Ik houd ervan!

Camping Le Chêne du Lac
Voor de lekkere trek.
Camping Le Chêne du Lac
Voor de lekkere trek.
Camping Le Chêne du Lac
Voor kinderen en sportievelingen.
Camping Le Chêne du Lac
Voor kinderen en sportievelingen.

Camping Le Chêne du Lac in Bayas

Over de omgeving van Bayas kan ik weinig zinnigs vertellen, aangezien we op een ritje supermarkt na de camping niet zijn af geweest. De camping ligt wat afgelegen, dus verwacht geen levendige dorpjes. Bordeaux daarentegen vind je zo’n veertig kilometer verderop. De drie dagen dat wij op de camping stonden, hebben we ons prima vermaakt. Le Chêne du Lac staat dan ook zeker op het lijstje met favoriete campings voor een kort verblijf. Meer dan een paar dagen zou ik er persoonlijk niet willen staan. Maar houd je van rust en authentiek kamperen, dan is deze camping misschien wel wat voor jou.

Informatie over Camping Le Chêne du Lac

Adres: 3 lieu-dit Châteauneuf 33230 Gironde - Bayas - St Emilion
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: Ongeveer 1000 kilometer
Geopend: April t/m oktober
Camping Le Chêne du Lac

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!