Martine van der Klauw
(Eind)redacteurHet zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!
Alleen afgaan op het uiterlijk is nooit een goed idee. Zouden we dat bij de aanschaf van een caravan wél doen, dan is de kans groot dat we met een Barefoot thuiskomen. Dit kleine ei uit de Cotswolds is verkrijgbaar in kekke kleuren als Dusty Pink en Duck Egg Blue. Gelukkig heeft deze kleine Engelse caravan meer te bieden dan een schattig uiterlijk.
Wat doe je als je een kleine caravan zoekt, maar je vindt er geen een die naar wens is? Precies, dan ontwerp je hem zelf. Dat was tenminste wat Cathy Chamberlain deed. Ze deed er ruim vier jaar over en riep de hulp in van experts en studenten van de universiteit van Coventry. Het resultaat mocht er zijn. Met haar zelfontworpen caravan was ze te zien in een Brits televisieprogramma. Hierna bleek er zoveel vraag naar haar Barefoot te zijn, dat Cathy besloot er meer te maken. Barefoot Caravans was geboren.
De glasvezelopbouw van de Barefoot is monocoque, wat wil zeggen dat hij uit één stuk is vervaardigd. Je hebt dus geen last van doorlekkende naden. De caravan is 5,20 meter lang, 1,92 meter breed en 2,36 meter hoog en hij weegt rijklaar 960 kilo. Dankzij zijn lage gewicht en aerodynamische vorm is de Barefoot ook geschikt voor kleine en elektrische trekauto’s. Je zult begrijpen dat je door de geringe afmetingen niet de wereld aan ruimte hebt. Toch is het Cathy gelukt van de Barefoot een comfortabele tweepersoonscaravan te maken.
Bij binnenkomst – de deur zit bij dit Engelse reispaleisje aan de andere kant – zie je in de boeg een kleine, maar desondanks complete badkamer met een douchebak, wastafel en Dometic-cassettetoilet.
In het midden is de keuken geplaatst. Deze is voorzien van een rvs-gootsteen, tweepitskookplaat, een Webasto-compressorkoelkast met een inhoud van 65 liter én een wijnrek waarin drie flessen passen. Kijk, dáár is over nagedacht. Natuurlijk ontbreekt ook de nodige opbergruimte voor het keukengerei niet.
De achterkant van de caravan is gereserveerd voor de dinette annex slaapkamer. De ruime u-vormige zithoek verander je ’s nachts in een tweepersoonsbed van ruim 1,80 bij 1,80 meter. Een kledingkast met zowel een hang- als leggedeelte maakt het interieur compleet. Ook wat de standaarduitrusting betreft is de Barefoot op orde. Zo zien we onder meer een verswatertank van 30 liter, Truma Combi-verwarming, led-verlichting, ramen voorzien van horren en zonwering, en drie usb-poorten. Optioneel zijn onder meer de voorruit met dubbele beglazing, een Thule-fietsendrager, stalen velgen met retro wieldoppen, een 4G wifi-router, designvloeren en een zonnepaneel.
De Barefoot is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Duck Egg Blue is onze favoriet, maar Dusty Pink en Soft Green lijkt ons ook wel wat. Vind je deze kleuren wat te gek? De uitvoeringen Cotswold Cream, Pale Grey en White zijn wat minder opvallend.
Ook in het interieur kun je kiezen voor kleur. Oranje gordijnen, rode kussens of een limegroene keuken? Het kan allemaal. En dan ben je nog niet uitgekozen, want je moet ook de stijl van het interieur nog bepalen. Er zijn twee varianten: ‘Classic’ en ‘Forward’. De eerste heeft een gezellige uitstraling met eikenhouten frontjes en werkbladen, de tweede is met zijn overwegend witte interieur wat strakker en moderner.
De Barefoot Classic is verkrijgbaar vanaf 36.450 pond, wat omgerekend een dikke 42.000 euro is. De Forward is zelfs nog 1000 pond duurder. Dat vinden wij behoorlijk aan de prijs voor een minicaravan. Bovendien heb je hem voor dat bedrag nog niet in Nederland.
Als je tóch een Barefoot caravan wilt aanschaffen moet je de oversteek maken naar de Engelse fabriek in The Cotswolds. Gelukkig is dat bepaald geen straf, want je kunt daar prima kamperen. Wil je meer weten over de Barefoot? Klik dan op onderstaande button.
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!