NIEUWE minicaravan: Kuckoo camper Max

Martine van Kuler

Het Duitse Kuckoo camper komt in 2025 met een nieuw model: Kuckoo camper Max. De nieuweling is het broertje van de duurzame minicaravan Bruno en ziet er veelbelovend uit.

Kuckoo camper uit het Duitse Löchgau bracht in 2021 de robuuste minicaravan Bruno op de markt. Een jaar later gevolgd door de wat elegantere Emma. Voor deze dame was blijkbaar weinig animo, want zij is uit het assortiment verdwenen. Wél krijgt Bruno er volgend jaar een broertje bij: Max.

Kuckoo Camper Max op de Caravan Salon 2024

Veel onthullen de ontwerpers van Max nog niet, want de minicaravan tonen ze pas eind deze maand op de Caravan Salon in Düsseldorf aan het grote publiek. Wél laten ze weten dat Max een minicaravan zonder franje is. Geen water, geen gas, geen verwarming en geen ingewikkelde elektra, zo valt op de website te lezen. Wat Kuckoo Camper Max dan wel heeft?

Een formaat van 4,3 × 2 × 2 meter en een opbouw die bestaat uit hoogwaardige gvk-sandwichpanelen. Door zijn vierkante vorm biedt de minicaravan meer binnenruimte dan zijn geringe afmetingen doen vermoeden. De drie grote ramen zijn voorzien van getint glas en de buitenkeuken is uitschuifbaar en kan bij minder weer ook binnen gebruikt worden. Verder is het interieurontwerp modulair en voor de doe-het-zelvers is Max zelfs leverbaar zonder binneninrichting.

Meer weten we nog niet over Kuckoo camper Max, maar zodra dat verandert lees je dat natuurlijk op Campingtrend. En wil je de minicaravan met eigen ogen zien? Dat kan eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!