Met de vernieuwde LMC Sassino mag je gezien worden

Martine van Kuler

De LMC Sassino is al jaren een fijne instapcaravan voor zowel koppels als gezinnen. Dat moet ook in de toekomst zo blijven, dus heeft de Duitse fabrikant de Sassino flink onder handen genomen. Het resultaat is een moderne caravan met een strakke uitstraling.

LMC presenteerde vorige maand de plannen voor het nieuwe modeljaar. In dit artikel zetten we deze al kort voor je op een rij. Nu is het tijd om de gemoderniseerde Sassino eens goed onder de loep te nemen.

Nieuwe is Sassino is frisser en moderner

De LMC Sassino kwam in 2019 op de markt als instapcaravan van het Duitse merk. Er waren twee indelingen: de 460 E (6,76 meter) en de 470 K (7,18 meter). Drie jaar later kwamen daar de 390 K, 430 D en 450 D bij. De vijf indelingen, met maximaal zeven slaapplaatsen, blijven ook in 2025 onveranderd.

Wél krijgen de Sassino’s een nieuw front. Een verandering die voor alle caravans geldt en twee jaar geleden al werd ingezet met de Tandero. Maar dat is niet net enige, want ook het interieur van de instapper gaat met de tijd mee en wordt frisser en moderner.

LMC Sassino 2025
LMC Sassino 2025
LMC_Sassino_2025
LMC_Sassino_2025
LMC_Sassino_2025
LMC_Sassino_2025

Sassino in de voetsporen van de Tandero en Videro

LMC sloeg met de Tandero en Videro al een nieuwe weg in en trekt deze nu door in de Sassino. Zo zien we ook in deze caravan een minimalistisch, rechtlijnig design gecombineerd met ovale spiegels en een decoratief boogelement. Qua kleur is gekozen voor ton sur ton, warme aardetinten gecombineerd met eiken. Voor de bekleding en gordijnen gebruikt LMC PET-gerecyclede stoffen. Het vloer- en werkbladdecor in Sassino heeft de populaire betonlook die al bekend is van de huidige serie.

Het interieur van de caravan straalt rust en harmonie uit, en dat is precies wat de Duitse fabrikant voor ogen had. “Ons team heeft hard gewerkt om het vorige Sassino-ontwerp te moderniseren en een uitnodigende sfeer te creëren. We zijn trots op het succesvolle resultaat”, zo zegt Marina Haubrich, productmanager en ontwerper bij LMC.

De vernieuwde LMC Sassino is eind augustus te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf.

LMC

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!