Tabbert Cazadora

Nieuwe caravanserie: Tabbert Cazadora

Martine van Kuler

Tabbert presenteerde onlangs de plannen voor 2025 en die liegen er niet om. De Duitse fabrikant komt met een compleet nieuwe caravanserie. Deze Tabbert Cazadora komt er in zeven verschillende indelingen.

Tijdens de perspresentatie kondigde Tabbert aan afscheid te nemen van de Da Vinci, een caravaserie in het hogere middensegment. Maar met de Cazadora staat de opvolger al klaar. Deze nieuwe caravan maakt volgens de fabrikant ‘van elke bestemming een belevenis en van elk moment een onvergetelijk hoofdstuk’. Wij denken dat daar meer voor nodig is dan een fantastische caravan, maar het is in ieder geval een mooi begin.

Tabbert Cazadora: elegant en modern

Het exterieur van de Cazadora kenmerkt zich door gestroomlijnde vorm en de Fold-X-pand achterwand. Deze achterwand, die de binnenruimte optimaliseert, zagen we al eerder bij caravans van moedermerk Knaus.

Net als de Da Vinci heeft de nieuweling een 48 millimeter dik dak, waarin fleece de warmte binnen- en het geluid buitenhoudt. De wanden zijn gemaakt van multiplex sandwichpanelen. Deze staan op sterk, maar licht Dyonic-chassis, dat in samenwerking met Knott is ontwikkeld. Optioneel is een elektronisch stabilisatiesysteem beschikbaar.

Tabbert Cazadora interieur
Tabbert Cazadora interieur

Sfeervol interieur

Levendige luxe en gezellig comfort zorgen volgens Tabbert voor een onvergelijkbare sfeer in de Cazadora. We zien warme houttinten die mooi afsteken bij de ruitvormige wandpanelen in antraciet en lichtgekleurde bovenkasten. De bekleding – zowel stof als leer – is robuust en stijlvol. Het LuminoElegance verlichtingsconcept zorgt voor sfeer en dankzij de fotowand geef je het interieur een extra persoonlijk tintje.

De keuken is onder meer voorzien van een werkblad met HPL-coating, uittrekbare laden met een soft close-systeem en een driepitsgasstel. Slapen doe je op een luxe EvoPore HRC-matras en wassen en plassen in de moderne badkamer. Er is hier ook ruimte genoeg om je toiletspullen op te bergen.

Tabbert Cazadora interieur
Tabbert Cazadora interieur
Tabbert Cazadora interieur
Tabbert Cazadora interieur

Tabbert Cazadora heeft 3 tot 8 slaappplaatsen

De Cazadora-serie komt er in zeven indelingen, variërend van 6,94 tot 9,48 meter en van 3 tot 8 slaapplaatsen. Dus of je alleen, samen of met het hele gezin op vakantie gaat, er is altijd wel een Cazadora die bij je past.

De 460 E 2,3 is de compactste van de zeven indelingen. Hij heeft enkele bedden in de lengterichting en een kledingkast boven de voeteneinden. De 490 TD 2,3 heeft een ronde zitgroep achterin en een Frans bed in de boeg, terwijl de 495 U 2,3 juist weer enkele bedden en een treinzit heeft. De ronde zitgroep zien we ook in de 550 E 2.3, met enkele bedden deze keer. De 550 DMK 2,5 heeft een stapelbed en is daarmee een echte gezinscaravan. Hij is in tegenstelling tot de hierboven genoemde indelingen wat breder: 2,50 in plaats van 2.32 meter. De 560 HTD 2.5 is ook extra breed. Deze caravan is voorzien van een riante badkamer over de hele breedte achterin en een grote hoekkeuken. De 700 KD 2.5 tenslotte, is de grootste Cazadora. Deze tandemasser heeft een ruime badkamer, aparte kinderkamer, grote hoekkeuken en een ronde zithoek.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!