Bürstner Averso 2025

Terug van weggeweest: Bürstner Averso en Averso Plus

Martine van Kuler

Ze zijn terug: de Bürstner Averso en Averso Plus. Na drie jaar afwezigheid brengt Bürstner beide caravanseries in 2025 weer op de markt. In de volledig vernieuwde versie zijn ze luxer, comfortabeler en voorzien van een uitgebreide standaarduitrusting.

Bürstner Averso op de Caravan Salon

Op de Caravan Salon in Düsseldorf (nog tot en met 8 september te bezoeken) toont Bürstner de vernieuwde Averso’s voor het eerst aan het grote publiek. Het is dringen bij de stand van de Duitse fabrikant en dat begrijpen wij best. De caravanseries, die beide tot het hogere middensegment behoren, zijn immers geschikt voor zowel stellen als gezinnen. Dus voor ieder kampeergezelschap is er wel een passende Averso.

Bürstner Averso 2025
Heerlijk loungen in deze zithoek. En check dat grote panoramaraam.
Bürstner Averso 2025
Heerlijk loungen in deze zithoek. En check dat grote panoramaraam.

Comfort van thuis

De tijd dat kamperen kramperen is, is voorbij. In ieder geval voor kampeerders die met de vernieuwde Averso op pad gaan. Bürstner heeft onder meer ingezet op het creëren van ruimtegevoel. Dat is goed gelukt. Zo heeft de Averso een comfortabele stahoogte van 1,98 meter en is die in de Averso Plus zelfs 2,08 meter. Het heldere interieurdesign, hoogwaardige verlichtingsconcept en standaard panoramaraam voorin vergroten het ruimtelijk gevoel.

Ook aan comfort zal het je aan niets ontbreken. De schuimmatrassen zorgen voor een goede nachtrust. Verder heeft de badkamer zoveel opbergruimte dat je met gemak al je toiletartikelen kwijt kunt. Scheren of opmaken is dankzij de grote spiegel een fluitje van een cent. In sommige modellen is zelfs een aparte douchecabine geplaatst.

De keuken van de vernieuwde Averso is gemoderniseerd en praktischer ingedeeld. Standaard zijn een driepitskooktoestel en een compressorkoelkast van 131 liter ingebouwd. Sommige indelingen hebben zelfs een oven met grill.

Op de dikke kussens van de zithoek kun je heerlijk loungen. En de 70 centimeter brede toegangsdeur? Die is standaard in alle Averso-modellen.

Bürstner Averso 2025
De vernieuwde Averso is licht en modern.
Bürstner Averso 2025
De vernieuwde Averso is licht en modern.

Wohnfühlen

In de vernieuwde Averso ervaar je het comfort en de gezelligheid van thuis. Het ‘wohnfühlen’-principe, het handelsmerk van Bürstner, is namelijk tot in detail doorgevoerd.

Het interieur is een gedurfde decoratieve mix van kleuren en stijlen. De meubels hebben een warm houtdecor, de bovenkastkleppen zijn uitgevoerd in een mat witte teint en de wanden voorzien van beige kleurvlakken. Het keukenblok in terracottabruin is een echte eyecatcher.

De gordijnen en vitrage, het doordachte lichtconcept en de duurzame Eco-Line-stoffen maken de Averso helemaal van deze tijd.

Bürstner Averso 2025
De terracottakleurige keuken is een echte eyecatcher.
Bürstner Averso 2025
De terracottakleurige keuken is een echte eyecatcher.

My Bürstner-app

Ook van deze tijd is de My Bürstner-app. Hiermee kun je via je smartphone functies als verlichting en verwarming bedienen en de niveaus van stroom en water checken. Om de Averso en Averso Plus nog meer aan te kleden, zijn er negen pakketten beschikbaar, waaronder winterpakketten en een pakket om zelfvoorzienend te reizen.

Bürstner Averso 2025
Voor ieder kampeergezelschap is er wel een geschikte Averso.
Bürstner Averso 2025
Voor ieder kampeergezelschap is er wel een geschikte Averso.

Acht indelingen

De vernieuwde modellen zijn verkrijgbaar in acht indelingen, van de compacte 465 TS tot de ruime 560 TK. Twee modellen hebben een hefbed boven het woongedeelte. De caravans zijn er in een standaard- en een Harmony Line-uitvoering. Die laatste is net even wat luxer en huiselijker.

De vernieuwde Bürster Averso en Averso Plus zijn nog tot en met zondag 8 september te bewonderen op de Caravan Salon in Düsseldorf. Van 2 tot en met 6 oktober zijn ze ook te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Wil je zolang niet wachten? In deze video geeft DW je alvast een korte rondleiding.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!