Hobby Beachy brengt kleur op de camping

Martine van Kuler

Witte campers en caravans, en (voor)tenten in grijs of zandkleur. Echt frivool zijn kampeermiddelen helaas zelden. Gelukkig ontdekken steeds meer fabrikanten dat er ook andere kleuren bestaan. Zo is de Hobby Beachy vanaf volgend jaar verkrijgbaar met verschillende kleuraccenten.

La Mancelle heeft de Liberty en Eriba de Touring Colour Editions. Hartstikke opvallende en kleurrijke caravans, die vooral bij Marije en ondergetekende erg in de smaak vallen. Wij prediken immers al jaren voor meer kleur op de camping. Gelukkig vinden we gehoor bij Hobby. De Duitse fabrikant heeft de Beachy voor volgend seizoen voorzien van kleurrijke striping.

Strandgevoel op wielen

Hobby lanceerde de Beachy drie jaar geleden als ‘het strandgevoel op wielen’. Doel was het vanlife-gevoel te vertalen naar een caravan. De Beach is er in drie indelingen: 360, 420 en 450. Deze plattegronden hebben de ronde vorm en de grote achterdeur gemeen. Dit laatste is geïnspireerd op de kampeerbus: op het bed zitten en naar buiten kijken om zo het ultieme vakantiegevoel te beleven.

Het interieur is eenvoudig. Geen poespas en tierelantijnen. ‘Houd het simpel’ is het idee erachter. Spullen vinden een plekje in stoffen manden in plaats van in de gebruikelijke wand- en bovenkasten. In het midden van de caravan is een grote zithoek geplaatst. Deze kun je ombouwen tot een ruim tweepersoonsbed.

De boegkeuken heeft standaard een compressorkoelbox van 37 liter aan boord. Een kooktoestel moet je zelf meenemen. Naast de keuken bevindt zich een inloopkast. Zet er een Porta Potti neer en je hebt een toilet.

Hobby beachy
Het bijzondere interieur van de Beachy.
Hobby beachy
Het bijzondere interieur van de Beachy.
Hobby beachy
Door de grote achterdeur kun je fijn genieten van het uitzicht.
Hobby beachy
Door de grote achterdeur kun je fijn genieten van het uitzicht.

Kleur in de Hobby Beachy

Terug naar de kleur. Hoewel het interieur van de caravan voornamelijk zandkleurig en naturel is, kun je met ingang van modeljaar 2025 op de buitenkant een gekleurde striping laten aanbrengen. Er is keuze uit ‘sea blue’, ‘sun yellow’, ‘lavender’ en ‘pink’. Je ziet ze op de foto’s boven dit artikel. De hoeveelheid kleur is subtiel gehouden. Ideaal voor kampeerders die witte caravans te saai vinden, maar nog niet durven uit te pakken met een felgekleurd exemplaar. Wat ons betreft is Hobby op de goede weg.

De Beachy is verkrijgbaar vanaf 17.150 euro. Meer weten over deze leuke caravan? Klik dan op onderstaande button. Verder zijn we benieuwd of jij ook pleit voor meer kleur op de camping. Laat het weten op onze Facebook-pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!