Kabe 2025

Meer cachet voor Kabe caravans in 2025

Martine van Kuler

Kabe voert in 2025 enkele veranderingen door in de caravans. Zo nam de Zweedse fabrikant het interieur onder handen.

Na de noviteiten die Kabe het afgelopen jaar introduceerde, was het afwachten of de fabrikant voor 2025 nog wel iets kon vinden om te veranderen of te verbeteren. Dat is gelukt.

Nieuwe exterieur voor de Kabe Estate

De Kabe Estate kwam ruim twee jaar geleden op de markt als vervanger van de instapserie Classic. Het is de goedkoopste caravanserie van de Zweedse fabrikant, maar dat is hem niet aan te zien. Zeker niet nu hij aan de buitenkant een nieuwe striping krijgt. Deze heeft wat weg van de Novum camper en geeft de Estate een chiquere uitstraling. De caravan is verkrijgbaar in dertien indelingen, in lengte variërend van 4,73 meter tot 7,20 meter.

Kabe Estate 2025
De Kabe Estate krijgt in 2025 een nieuwe striping.
Kabe Estate 2025
De Kabe Estate krijgt in 2025 een nieuwe striping.

Matzwart in het interieur

De veranderingen bij overige caravanseries zijn vooral binnenin zichtbaar. Zo krijgen de accessoires in de Edelstenen, Royal en Imperial, waaronder handgrepen, haakjes, handdoekendroger en lampen, een andere kleur. In de eerste twee series zijn die allemaal in matzwart uitgevoerd en in de Imperial zwart verchroomd. Ook de kranen in de keuken en badkamer zijn zwart, evenals het douche-armatuur.

Kabe 2025
Matzwarte kranen...
Kabe 2025
Matzwarte kranen...
Kabe 2025
... en douche-armatuur.
Kabe 2025
... en douche-armatuur.
Kabe koelkast
Kabe caravans krijgen nieuwe koelkasten.
Kabe koelkast
Kabe caravans krijgen nieuwe koelkasten.

Aanpassingen in caravankeukens

De modernisering is ook te zien in de keukens van de Kabe caravans. Zo zijn de Estate en de Edelstenen voorzien van een nieuwe Dometic-kookplaat. De spoelbak is vierkant geworden en heeft een afdekplaat gekregen. Een onderrand met verlichting geeft de keukens extra cachet.

Die onderrand en vierkante spoelbak zien we ook terug in de Imperial. Deze caravan heeft verder een flexibele keukenkraan gekregen en ook hier is er een nieuwe kookplaat, gas-onder-glas van Solgaz.

Voor alle series geldt dat de Dometic-koelkast verdwijnt, met uitzondering van de Slim Tower. Hiervoor in de plaats komt een grote Thetford-koelkast. Deze is standaard, behalve in de Estate 470 XL en de Royal/Imperial 630 TDL FK. Natuurlijk past het koelkastfront in alle series bij de rest van het design. Zo is het in front in de Estate uitgevoerd in matzwart en heeft het in de Edelstenserie de houtkleur Atlas Zeder. De Royal en Hacienda hebben een koelkastfront in matzwart metallic en in de Imperial is het hoogglans metallic.

Kabe campers

Wat Kabe in 2025 voor de campers in petto heeft, lees je later deze week op Campingtrend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!