Kabe_estate 2025

Kabe Estate in 2025 nóg aantrekkelijker

Martine van Kuler

De in 2022 gelanceerde Kabe Estate is populair. Dat zal volgend jaar niet anders zijn, want de caravan krijgt een nieuw exterieur dat hem nóg aantrekkelijker maakt. En dat is niet het enige caravannieuws van de Zweedse fabrikant.

De Kabe Estate kwam in 2022 op de markt als vervanger van de instapserie Classic en is vooral in trek bij nieuwe kampeerders en jonge gezinnen. Vorig jaar voerde Kabe al wat veranderingen in het interieur door. Zo kreeg de Estate nieuwe bovenkasten in een strak design. In 2025 is ook de buitenkant van de caravan aan de beurt.

Kabe estate
Stijlvol als altijd, de Kabe Estate.
Kabe estate
Stijlvol als altijd, de Kabe Estate.

Nieuw exterieur voor Kabe Estate

De Zweedse fabrikant geeft de instapcaravan een nieuwe striping in een sportief 3D-ontwerp. “Het rechte design is vervangen door vloeiende lijnen die snelheid en vooruitgang uitstralen”, legt Peter Vlaanderen, salesmanager voor onder andere Nederland en België, uit.

De Kabe Estate is in 2025 verkrijgbaar in dertien indelingen, in lengte variërend van 4,73 meter tot 7,20 meter. Welke je ook kiest, je bent sowieso verzekerd van een complete caravan, want de aanzienlijke standaarduitrusting van de Estate blijft onveranderd. Water gedragen vloerverwarming met een Alde Compact-verwarmingselement, tv-antenne, stereo, ingebouwde luidsprekers, router, usb-aansluiting, een skivak met een externe vergrendelbare klep, je krijgt het er allemaal bij. En als je tijdens de vakantie graag televisiekijkt, is er nóg een goede reden om volgend jaar voor de Estate of een andere Kabe-caravan te kiezen.

Kabe tv
Oók in een Kabe caravan kun je je favoriete serie kijken.
Kabe tv
Oók in een Kabe caravan kun je je favoriete serie kijken.

Slimme tv-oplossing in alle caravans

“Veel mensen willen hun favoriete serie ook onderweg kunnen kijken. Daarom heeft Kabe de tv-oplossing dit jaar prioriteit gegeven in het modelprogramma”, vertelt Vlaanderen. “In alle caravans – dus ook in de Estate – is nu een draaibaar tv-statief aan de wand bij de entree geplaatst.” Deze is geschikt voor een televisie van maximaal 32 inch. Bovendien hebben alle modellen standaard een tv-antenne met versterker en een router aan boord, waardoor je eenvoudig gebruik kunt maken van streamingdiensten.

keuken_estate
De Estate is voorzien van een nieuwe kookplaat.
keuken_estate
De Estate is voorzien van een nieuwe kookplaat.

Stijlvolle en functionele keukens

Ook aan keukenprinsen en -prinsessen heeft de Zweedse fabrikant gedacht. Vlaanderen: “De keuken is vaak het hart van een caravan. De interesse om te koken tijdens de vakantie neemt toe en met de keukennoviteiten van dit jaar verbeteren we zowel de functionaliteit als de esthetiek.” In de Estate is dit onder meer te zien aan de vernieuwde rechte kookplaat met drie gaspitten, maar ook aan de keukenkastjes, die in alle modellen zwarte handgrepen hebben gekregen. Bovendien zijn bijna alle 2025-caravans uitgerust met grote, energiezuinige koelkasten van Thetford.

Kabe caravan voor alle seizoenen

Een ding is duidelijk, of je kiest voor de compacte Estate, de grootse Imperial of iets ertussenin, met een Kabe caravan zit je ook in 2025 goed. Oók als je je reispaleis het hele jaar door wilt gebruiken. De Zweedse fabrikant doet namelijk in geen enkel model concessies op het gebied van isolatie, ventilatie en verwarming. In dit artikel lees je daar meer over.

Wil je meer weten over de caravanseries van de Zweedse fabrikant? Bekijk de website via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!