la mancelle liberty caravan

Treurig nieuws voor vrolijk caravanmerk La Mancelle

Martine van Kuler

Voor een niet-doorsnee caravan kon je tot voor kort terecht bij La Mancelle. De Franse fabrikant maakte immers caravans in vrolijke kleuren en vormen. Maakte, want zonder er enige ruchtbaarheid aan te geven, sloot de fabriek van La Mancelle – een dochteronderneming van Trigano – afgelopen zomer haar deuren. Met enige weemoed zetten we drie caravans van La Mancelle nog eenmaal in de spotlights.

1. La Mancelle Liberty

Afgelopen zondag noemden we deze vrolijkerd nog zijdelings in een artikel, nu dan met stip op één in dit lijstje van La Mancelle-caravans. De Liberty is geen caravan voor grijze muizen, want met dit extravagante reispaleis verdwijn je niet in de grote massa. Met zijn puntige voorkant doet hij meer denken aan een boot, dan aan een caravan. Ook het houten decor aan de buitenkant van de standaarduitvoering trekt bekijks. En het kan nóg opvallender, want de Liberty is ook verkrijgbaar met een buitenkant van gekleurde bloemen, rode stippen, roze sterren of de Britse vlag. Kortom, in een La Mancelle Liberty kampeer je nooit anoniem.

2. La Mancelle Grand Liberty

De Franse fabrikant kwam in 2022 met een grotere versie van de Liberty. De tandemasser Grand Liberty werd speciaal voor de Duitse markt ontworpen. In Frankrijk is er namelijk nauwelijks vraag naar grote caravans. De Grand Liberty is er in twee modellen. Het ene met twee eenpersoonsbedden in V-vorm. Het andere met een centraal geplaatst queensbed achterin. Ruimte is er ook in de badkamer dankzij een zogeheten Variobad. De wand met de wastafel draait over het toilet waardoor er een douchecabine ontstaat.

La Mancelle Liberty sterren
Liever bloemen of sterren? Geen probleem bij La Mancelle.
La Mancelle Liberty sterren
Liever bloemen of sterren? Geen probleem bij La Mancelle.

La Mancelle Fantaisy Trail

De Fantaisy is instapcaravan van het merk. Eerder dit jaar kwam La Mancelle nog met een stoere variant, de Fantaisy Trail. Met deze minicaravan richtte de fabrikant zich op avonturiers die een beetje comfort toch wel fijn vinden. De kleinste Trail is 3,02 meter lang, 1,70 meter breed en weegt 750 kilo. Veel meer dan een tweepersoonsbed met bovenkastjes en ledverlichting past er niet in. Koken en plassen doe je buiten, maar is dat niet precies wat kamperen zo leuk maakt?

La Mancelle Fantaisy
De stoere La Mancelle Fantaisy Trail.
La Mancelle Fantaisy
De stoere La Mancelle Fantaisy Trail.

Een caravan van La Mancelle op de kop tikken?

Baal jij dat het merk ter ziele is en had je maar wat graag zo’n vrolijke Liberty of stoere Trail willen hebben? Misschien heb je geluk en vind je er nog een bij een dealer ergens in Europa. Ben jij reeds de trotse bezitter van een La Mancelle? Deel dan een foto van je reispaleis op onze Facebook-pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!