Easy Caravanning GetAway caravan

Primeur: lichtgewicht hefdakcaravan Easy Caravanning GetAway

Marije Onderwaater

Opschudding op de kampeermarkt: Easy Caravanning onthult vandaag een nieuw kampeermiddel. De GetAway is een lichtgewicht caravan met hefdak en perfect geschikt voor elektrische en compacte auto's. De Easy Caravanning GetAway is voor het eerst te zien op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, vanaf 2 oktober in Utrecht.

Welke kant op uitbreiden?

De lichtgewicht TakeOff, een kruising tussen een toercaravan en een vouwwagen, kwam vijf jaar geleden op de markt. Nu was het tijd voor een nieuw kampeermiddel, vertelt Easy Caravanning-eigenaar en -medeoprichter Maarten de Roos, aan Campingtrend. “We wilden ons portfolio verder uitbreiden. Daarbij konden we twee kanten opgaan: of nog kleiner en lichter dan de TakeOff óf juist naar boven toe uitbreiden. Beide keuzes zijn interessant, maar we besloten om dat laatste te doen en een lichtgewicht en compacte hefdakcaravan te ontwerpen. Daarmee spelen we opnieuw in op elektrische voertuigen en compacte auto’s.”

 

Easy Caravanning GetAway
Easy Caravanning GetAway

Laag eigen gewicht

Easy Caravanning viel vorig jaar in de prijzen bij de Duurzame KampeerAwards. De TakeOff werd verkozen tot meest duurzame kampeermiddel, met name omdat de cross-over een mooie oplossing is voor kampeerders die elektrisch rijden. Op de transitie van het wagenpark speelt Easy Caravanning opnieuw in met de GetAway. Het lage eigen gewicht is dé USP van de GetAway. Dit blijft onder de toegestane maximummassa van 750 kilogram en dat betekent dat het mogelijk is om met een wit kenteken te rijden. Wie meer laadvermogen wenst, kan de caravan op eigen kenteken zetten.

Compacte buitenafmeting

De nieuwe GetAway is zo’n 50 centimeter langer dan de TakeOff, wat neerkomt op een opbouwlengte van 4 meter en een totale lengte van 5,46 meter. De breedte is gelijk aan de TakeOff: 1,85 meter. Dit betekent dat speciale caravanspiegels niet nodig zijn; kampeerders kunnen gewoon de buitenspiegels van de auto gebruiken.

Minder verbruik, meer actieradius

De GetAway is dus ontwikkeld met het oog op elektrische voertuigen en compacte trekauto’s. Maarten de Roos: “Het lage eigen gewicht, de aerodynamica en de compacte buitenafmetingen zorgen ervoor dat het verbruik minder is dan bij een standaardcaravan en dat is weer van invloed op de actieradius.”

Easy Caravanning GetAway exterieur
Easy Caravanning GetAway exterieur

Interieur Easy Caravanning GetAway

Kampeerders betreden de Easy Caravanning GetAway door een caravandeur die hoger is dan bij veel andere hefdakcaravans. Een verlaagde instap maakt dit mogelijk. Binnen is volop ruimte, ondanks de compacte buitenafmetingen. De keuken, meteen links van de ingang, is met een breedte van 1,70 meter behoorlijk riant. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een 90 liter koel-vriescombinatie en een spoelbak. De toiletruimte is rechts van de keuken te vinden. Kleding en andere spullen vinden een plekje in een van de kasten.

Zitten, loungen of kingsize slapen

Echte eyecatcher van de GetAway is de zitgroep, die op meerdere manieren is te gebruiken. Eten of een spelletje spelen gebeurt in de rondzit. Liever languit relaxen? Dan is de zitgroep om te bouwen tot twee loungebanken in lengterichting, desgewenst met de tafel ertussen. Slapen gebeurt hier ook. Voor de nacht is de zithoek om te bouwen tot een echt kingsize bed, dat een afmeting van 2,15 x 1,70 meter heeft. Dit lange bed maakt het – samen met de hoge toegangsdeur – ook voor lange kampeerders mogelijk om met de GetAway op stap te gaan.

Zitgroep Getaway
Zitgroep Getaway
Lounge Getaway
Lounge Getaway
Bed Getaway
Bed Getaway

Drie uitrustingsniveaus

Kopers kunnen de GetAway naar eigen wens aankleden. Daarvoor biedt Easy Caravanning drie uitrustingsniveaus, net als bij de TakeOff. Allemaal hebben ze ingebouwde dimbare led-spots in het hefdak en vloerverwarming. Afhankelijk van de uitvoering is het mogelijk om nog bij te verwarmen met een aparte keramische kachel of thermostatische ringverwarming.

Active

Uitrustingsniveau Active geldt als het instapmodel van de GetAway. In deze uitvoering kost de lichtgewicht hefdakcaravan 27.995 euro.

Sport

Als Sport-uitvoering heeft de GetAway onder meer indirecte verlichting rond de opening van het hefdak. De prijs voor deze uitvoering is 31.795 euro.

Xcite

De GetAway Xcite geldt als het topmodel. In deze uitvoering heeft de caravan 17 inch lichtmetalen wielen met run flat banden, een Blaupunkt-audiosysteem met bi- directional streaming, bandenspanningsbewaking van E-trailer, ringverwarming en nog veel meer extra’s. De Xcite-uitvoering kost 33.495 euro.

Karsten voortent

Karsten Tenten is sinds dit voorjaar mede-aandeelhouder van Easy Caravanning. Net als voor de TakeOff is ook voor de GetAway een speciale voortent ontwikkeld: X10T. Deze voortent/luifel is dankzij het modulaire concept op meerdere manieren te gebruiken en is snel op te zetten.

Voortent Getaway
Voortent Getaway
X10T voortent halfopen
X10T voortent halfopen
X10T voortent gesloten
X10T voortent gesloten

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

De Easy Caravanning GetAway is van 2 tot en met 6 oktober 2024 te zien op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. De lichtgewicht hefdakcaravan is daar ook te koop. De eerste caravans zijn leverbaar in het voorjaar van 2025. Meer informatie over de GetAway is te vinden op de website via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…