minicaravans KCJ

Schattige en stoere minicaravans op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Martine van Kuler

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2024 is bijna voorbij. In de liveshows en op onze socials zag je al heel wat mooie kampeermiddelen en -producten voorbijkomen, maar deze vijf minicaravans in hal 12 willen we ook nog even in het zonnetje zetten. Wil je ze in het echt zien? De beurs is tot 17.00 uur vanmiddag geopend.

Tracking Trailer Explorer

De Explorer van Tracking Trailer is bedacht én gemaakt in Nederland. Wim en Margreet zijn ooit begonnen met een daktenttrailer, maar richten zich nu op de squaredroptrailer. Elke Tracking Trailer is door henzelf ontwikkeld en wordt in de eigen productiehal met de hand gebouwd. De Explorer is er in twee varianten: Basic en Comfort. Die laatste zie je op de foto hieronder. De minicaravan heeft een maximaal totaalgewicht van 750 kilo, dus je kunt hem prima achter een elektrische auto hangen. Verder heeft de Explorer een bed van 1,40 x 2 meter en een keuken mét compressorkoelkast aan de achterkant.

TrackingTrailer
De stoere Tracking Trailer Explorer.
TrackingTrailer
De stoere Tracking Trailer Explorer.

Lifestyle Camper SimpleDrop

Deze leukerd (de minicaravan, al is onze Marije ook heel leuk) is de SimpleDrop van Lifestyle Camper. De Oekraïense fabrikant heeft drie modellen: X-line, SteelDrop en SimpleDrop. Met de X-line kun je offroad, de Steeldrop heeft een retro rvs-buitenkant en de SimpleDrop is het budgetmodel. Je hebt er al een achter de auto hangen voor 13.612 euro. Die auto hoeft geen enorme trekkracht te hebben, want de SimpleDrop heeft een toegestaan totaalgewicht van 750 kilo. De SimpleDrop heeft een tweeledige buitenwand. De bovenkant bestaat uit polymeer waterdicht membraan, en de zijkanten zijn gemaakt van aluminium composietpanelen.

Lifestyle Camper SimpleDrop
Twee leukers op één foto: Campingtrends Marije én de SimpleDrop.
Lifestyle Camper SimpleDrop
Twee leukers op één foto: Campingtrends Marije én de SimpleDrop.

Kulba One

Kulba heeft vier hartstikke leuke minicaravans: Easy, Woody, Rebel en One. Die laatste spotten we op de KCJ in een opvallende, maar stijlvolle oranjetint. De monocoque glasvezelcabine is weersbestendig en goed voor jarenlang kampeerplezier. De One weegt 750 kilo, dus ook voor de Kulba geldt dat je geen enorme auto nodig hebt om hem op de plaats van bestemming te krijgen. Het interieur is gemaakt van Baltisch berkenhout. Voor elke gebouwde Kulba-trailer plant de fabrikant weer een nieuwe berk, een mooi initiatief.

Kulba One
De opvallende Kulba One.
Kulba One
De opvallende Kulba One.

Hero Camper Ranger

Hero Camper Ranger uit Denemarken is 4,82 meter lang, 2,30 meter breed en 2,32 meter hoog. Ondanks zijn geringe afmetingen is de fabrikant erin geslaagd met de Hero Camper Ranger een complete minicaravan af te leveren. De Hero heeft een rijklaargewicht van 850 kilo en een laadvermogen van 343 kilo. De opbouw is gemaakt van duurzaam glasvezelversterkt polyester. In de gehele Hero Camper is geen hout verwerkt, zodat vocht geen kans krijgt. Stoer ziet de minicaravan er ook uit. Dankzij zijn 17 inch velgen met off road-banden kun je goed uit voeten op ruig terrein.
Hero camper
Offroad? Het kan met de Hero Camper Ranger.
Hero camper
Offroad? Het kan met de Hero Camper Ranger.

Mink-E

Viking-campers staat op de KCJ met de Mink-E, het volledig elektrische broertje van de bekende gele teardrop uit IJsland. De Mink-E was een van de genomineerden voor de prijs voor meest duurzame kampeermiddel en dat is niet voor niets. Met de Mink-E rijd je zonder uitstoot naar je bestemming en eenmaal daar kun je genieten van het uitzicht door de grote deurramen en het enorme panoramadak. Een elektrische kachel en zonnepaneel zijn standaard in de Mink-E. En met 510 kilo en de aerodynamische vorm kost het minimaal aan range van de elektrische auto. Meer info? Klik op onderstaande button.

Mink-E
Duurzaam kamperen? Bekijk dan zeker de Mink-E.
Mink-E
Duurzaam kamperen? Bekijk dan zeker de Mink-E.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!